Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
5.jpg
Livskraft
livskraft 021 full
Et kig ind på Egmont Højskolen

 

bev eks

Gastronomi-linjen

mandag, 15. februar 2010 09:14

Video

- en kort præsentation af linjen i billeder og lyd

Fagbeskrivelse

 
Fagligt indhold
- hvad går faget ud på?

 

Elsker du også bare mad?
Gastronomi-linjen vil primært have sit omdrejningspunkt i køkkenet. Her skal vi udforske madens verden og blive klogere på alt fra grundsmage til fødevareproduktion. Du vil på linjen få et større råvarekendskab og lære om alverdens tilberedningsmetodikker. Faget er opbygget således at det både har en praktisk del i køkkenet og en mere teoretisk del hvor vi skal forholde os til emner omhandlende madhistorie, forskellige madkulturer, bæredygtighed, fremtidens fødevaretendenser og meget mere.

I køkkenet sætter vi en ære i at afprøve gamle køkkenteknikker som surdej, syltning og fermentering. Vi undersøger også nye tendenser og henter inspiration fra madkulturer i andre lande. Vi skal for eksempel lære at filetere og ryge fisk.Vi skal arbejde med udskæringer af kød og tilberedningsmetoder. Vi skal lære om meltyper, male vores eget mel og bage brød af det. Vi skal besøge det grønne køkken og smage råvarer vi ikke vidste eksisterede. Emnerne vil spænde vidt og vil altid tage udgangspunkt i sæson og relevans.

Vi skal besøge fødevareproducerende virksomheder, landmænd og passionerede madformidlere. Du vil opnå viden om fødevarernes rejse fra jord til bord og få indsigt i hvordan du kan blive en kritisk forbruger med øje for etik, vaner, klima mm..

I løbet af semesteret vil vi tage jer med på et gastronomisk roadtrip med overnatning, hvor vi vil besøge lokale ildsjæle og producenter.

 

Undervisningsformer
- hvordan gør vi?

 

Undervisningen på linjen vil veksle mellem praktiske aktiviteter hvor vi for eksempel er i køkkenet eller på ture ud af huset. Der er ligeledes en teoretisk undervisning, hvor vi forventer en stor indsats fra dig, når vi sammen diskuterer og undersøger forskellige relevante emner.

 

Forudsætninger
- hvad forventer vi af dig som elev?

 

Faget kræver ikke at du på forhånd er erfaren i et køkken, men vi forventer at du møder op med en nysgerrighed og en lyst til at lære. Du skal ligeledes have lyst til at debattere og forholde dig kritisk til emnerne.

 

Kompensation
- hvad gør vi for at alle kan være med?

 

Alle kan selvfølgelig være med på faget. Når vi er i køkkenet har vi forskellige hjælpemidler, hvis du har en funktionsnedsættelse og derudover er hjælpelærerne altid klar til at hjælpe med de ting du måtte have brug for hjælp til.

 

Praktiske forhold
- hvad har vi at gøre med?

 

Vi råder over et skønt køkken med alle nødvendige faciliteter. Derudover har vi rigtig gode udendørs faciliteter der gør det muligt at tilberede spændende måltider i det fri.

 

Aktiviteter i og ud af huset
- hvad gør vi?

 

Når vi tager ud af huset bruger vi skolens busser, smører en madpakke og kaster os ud i oplevelserne..

Vælg denne linje hvis du...
- hvilket udbytte får du som elev?

 

Du skal vælge denne linje, hvis du vil:
  • med i køkkenet og gå på opdagelse i smag og råvarer
  • blive klogere på tilberedningsmetodikker
  • øge din viden om fødevareproduktion
  • lære at blive en kritisk forbruger
  • udvide din horisont i den gastronomiske verden

 

Stillingsopslag:

Ansøg som hjælperelev

Hvis du har lyst til at gå på højskole og samtidig være hjælper for en anden elev, så er der ledige stillinger til det kommende semester, som starter søndag den 7. januar.

Du kan læse mere om højskolens hjælperordning her: BPA. Du kan lave en online-ansøgning her: online-ansøgning. Du kan også kontakte Karin Busk Sørensen direkte på 51292530.



Åbne Arrangementer:

Egmont Højskolens historie

Onsdag d. 24. Januar kl. 19:30.

Ved forstander ole Lauth.

Forstander Ole Lauth var med da Egmont Højskolen blev startet af hans forældre i 1956. Ole fortæller om skolens historie og om de værdier, som Egmont Højskolen bygger på.

Fra skoletræt til egen chef

Onsdag d. 31. Januar kl. 19:30.

Ved jamil Mehdi.

Jamil tager med sit personlige foredrag deltagerne med på en skarp og inspirerende fortælling om sin barske opvækst, som søn af to forældre, der flygtede fra det dengang borgerkrigsramte Libanon.

Læs mere …

Fremtidens Internet - klik for at genstarte...

Onsdag d. 7. februar kl. 19:30.

Ved højskolelærer Hans Otto Lunde.

Internettet er den største teknologiske og samarbejdsmæssige bedrift, der er gennemført på denne side af 2. verdenskrig. Man glemmer i det det daglige let, hvor fantastisk et værktøj det er, og hvor godt det fungerer. Men der er nogle problemer, som presser sig på.
Læs mere …

Kunsten at rumme og dele de svære tanker om døden

Onsdag d. 21. februar kl. 19:30.

Ved Sygehuspræst Ruth Østergaard Paulsen

Ruth har været sygehuspræst i 17 år og møder dagligt mennesker som pludselig bliver nødt til at forholde sig til døden. Hun har haft utallige samtaler med både syge, dødende og deres pårørende, og har erfaret at vi mennesker generelt har meget svært ved at tale sammen om de svære ting.
Læs mere …

  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12