Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
5.jpg
Livskraft
livskraft 021 full
Et kig ind på Egmont Højskolen

 

bev eks

Kunst og Design

Video

- en kort præsentation af linjen i billeder og lyd
kunst-thumb

Fagbeskrivelse

 
Fagligt indhold
- hvad går faget ud på?

 

Her vælger du en kreativ linje med masser af muligheder. Vi arbejder i projekter og fordyber os periodevis i de forskellige fagområder: tekstil-design, produkt-design, maleri, grafik og keramisk formgivning m.m.

 

kunstdesign

 

Uanset hvilket fagområder du arbejder med, handler det om at arbejde projektorienteret, at udvikle sine idéer og føre dem ud i livet. Du får både teoretiske og praktiske værktøjer til at realisere din kreativitet, og du vil i løbet af semestret lære om materialer og metodevalg. Lige meget om du mest ser kunst og design som en fritidsinteresse, eller du sigter mod en professionel karriere som kunsthåndværker, designer eller andet indenfor den kreative verden, så kan du på Kunst og Design-linjen få et fagligt udbytte der matcher dine ambitioner.

 

 • Et produkt-design projekt vil tage udgangspunkt i den dansk design tradition, dykke ned og beskæftige sig med danske og udenlandske designere. Der undervises i forskellige teknikker og materialer som en del af processen. Så er det “hands on” og dig som designer som derefter laver designs i form af møbler, lamper og nye produkter.
 • Et textildesign projekt består af forskellige del-elementer hvor du kommer til at fordybe dig i syteknikker, materialevalg, model tegning, design, syning og formidling af færdigt produkt.
  Et tema kunne være “Streetwear” hvor vi først fordyber i street-kulturen, dens rødder for derefter selv designe og sy din version at et stykke tøj med udgangspunkt i temaet.
 • Et keramisk-formgivnings projekt er en smeltedigel med håndværksmæssige traditioner, samtidskunst og aktuel designs. Vi bygger ting i pladeteknik, tager aftryk i gips eller bruger drejeskiven. De forskellige teknikker introduceres grundigt og giver mulighed for at designe brugsting og smykker. Designteori er en del af undervisningen.

kunstdesign 03 w350

 

kunstdesign 04 w350


Undervisere på Kunst og Design:
Ann Jeppesen- trendspotter og chefdesigner fra det virkelige liv:-)
BettinaMai Rander- skrædder uddannet fra I.P.Skrædderi.
Camilla With Aasager - keramisk formgiver, Designskolen Kolding.

Undervisningsformer
- hvordan gør vi?

 

Når kunstdesign 01 w200du vælger Kunst- og Designlinjen, vælger du samtidig at arbejde i et spændende “rum”, hvor mottoet er: “Vi kan hvad vi vil i vores projekter”. Forskellige dogmer i projekterne vil provokere og udvikle dig, så du får lavet ting, som du ikke vidste, du var i stand til. Arbejdsformen vil variere fra projekt til projekt. Der vil i hver opstart være en inspirationsfase - vores “kick-off” til dig - hvor du får opbygget kulturel eller historisk basisviden. Det kan være: Oplæg, diskussion, film og inspirationsbesøg ud af huset.

 

Semestret vil bestå af flere korte eller længere projektperioder. Projektperioderne er delt mellem perioder med bundne fællesopgaver, og perioder, hvor du vælger, hvad du vil arbejde med.

Du kan eventuelt finde ligesindede, som du svinger godt med, og danne en gruppe, som arbejder sammen om en større produktion.

Forudsætninger
- hvad forventer vi af dig som elev?

 

Vi forventer, at du møder op med fantasi og skabertrang. Derudover er du villig til at ofre lidt ekstra tid og energi, når deadline for projekterne nærmer sig.

 

Inspirationsfasen kunstdesign 02 w350vil også byde på introduktion til tema, materialer og teknikker. Vi vægter faglighed og håndværksmæssig viden højt, så du er klædt på til din egen kreative udfoldelse i det pågældende projekt.

Nogle projekter foregår i gruppesammenhæng, nogle med et tværfagligt oplæg, men i de fleste projekter arbejdes der individuelt.

Semestret afsluttes med at vi bygger en udstilling op og laver modeshow - eventuelt med en mindre happening undervejs.

Kompensation
- hvad gør vi for at alle kan være med?

 

Skolen råder over mange hjælpemidler, så alle har mulighed for at betjene symaskiner, computere, drejeskiver og andet udstyr.

Desuden er vores dygtige hjælpelærere hænder og fødder for dig, så din idé kan blive til virkelighed, selvom du måske ikke selv er fysisk i stand til udførsel af projektet.

Praktiske forhold
- hvad har vi at gøre med?

 

Kunstpavillonen og keramik er åbne værksteder, som står til rådighed - også om aftenen og i weekenderne. Vi har desuden et textil lokale med mange forskellige slags symaskiner og overlockere. Her findes også hæve-sænke borde.
Der vil være en egenbetaling for visse af projekterne.
Bemærk dog - at det er dig der bestemmer hvor dyre dine materialer bliver. Genbrugstanken hersker hos os.

Aktiviteter i og ud af huset
- hvad gør vi?

 

Kunst og Design linjen er først og fremmest projektarbejde.
Det betyder, at arbejdet foregår i perioder, hvor du udvikler en ide, som du producerer og redigerer færdig. Derefter går du i gang med næste projektperiode.
Teori og praksis kombineres, så du tilegner dig viden og færdigheder på en kreativ og legende måde.

Undervisningen kan krydres med ekskursioner, hvor vi for eksempel besøger en udstilling på museer, gallerier og atelierer.
Vi tager af sted i skolens busser . Vi diskuterer og lader os inspirere.

Vælg denne linje hvis du...
- hvilket udbytte får du som elev?

 

Hvis du har en million ideer som bare skal føres ud i livet, ønsker at lege, udfordre og udleve dine drømme om at lave dit eget tøj, skabe dit eget kunst og lave dine egne designs så er Kunst og Design det rigtige valg af linje.

 

På Kunst og Design får du mulighed for:

 • at udvikle dine kreative evner
 • at blive klogere på samtidskunst og kunsthistorie
 • at se udstillinger med betydeligt udbytte, og tage kritisk stilling til det du ser.

 

Det kræver ingen faglige forudsætninger at deltage. Nøglen til din fremtid findes måske på Kunst og Design-linjen, enten du vil arbejde målrettet med at søge ind på kunst- og designskoler eller hvis du vil dyrke kunst som kreativ fritidsbeskæftigelse.

Senest opdateret: torsdag, 3. december 2015 14:20

Åbne Arrangementer:

De originale

Onsdag den 24. oktober 19:30

Et filmforedrag hvor vi ser filmen De Originale og taler om, hvad vi kan lære af dels filmen og dels originalerne.

Læs mere …

Husk

Onsdag den 24. november 19:30

v. journalist Mathias Obdrup
Et foredrag om husketeknikker

Læs mere …

Koncert Med Nancy Harms og band

Onsdag den 21. november 19:30

Hør en fremragende koncert med den amerikanske sangerinde Nancy Harms og hendes danske band. Læs mere …

Stillingsopslag:

På højskole som assistentelev?

Hvis du har lyst til at gå på højskole og samtidig være assistent for en anden elev, så kan du ansøge om et assistentjob. Der er ledige stillinger til det kommende semester, som starter søndag den 6. januar.

 

Der er ansøgningsfrist: 

fredag den 19. oktober og Fredag den 16. november

 

Samtaler finder sted:

Onsdag den 7. november kl. 13

Mandag den 19. november kl. 11

Søndag den 9. december kl. 11

 

Du kan læse mere om højskolens hjælperordning her: BPA. Du kan lave en online-ansøgning her: online-ansøgning.



 • VILLAVEJ 25, HOU
 • 8300 ODDER
 • TLF: 87 81 79 00
 • FAX: 87 81 79 79
 • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 • CVR nr. 46 23 11 12