Jørgen Leth og Egmont Højskolen udgiver fælles dvd

”Det er lykkedes filmmagerne at fange konceptet i min film fra 1967 med inspirerende høj filmfaglighed, humor og tillige stor menneskeindsigt,” fortæller Jørgen Leth om kortfilmen ”Det Defekte Menneske.”

 DDM_dvd-pic

 

”Det Defekte Menneske” er en humoristisk og rørende genindspilning af Jørgen Leths film ”Det Perfekte Menneske”, men med en person med handicap i hovedrollen.

Filmen er produceret af elever på Egmont Højskolen i 2007, og modtog juryens 'Special Mention' på Odense Filmfestival i 2008.

 

Dvd-udgivelse

D. 18. november 2010 udgiver Egmont Højskolen og Basmati Film ”Det Defekte Menneske” på en dvd hvor også Jørgen Leths originale film fra 1967 er med.

 

Begge film er et studie i, hvad et menneske egentlig er, men med hver sit udgangspunkt: Det perfekte og det defekte. Hvori består forskellen? Men vigtigere, hvori består ligheden?

Dvd-udgivelsen rummer også en kort bonusfilm, i hvilken Jørgen Leth analyserer samspillet mellem de to film.

Tanken bag udgivelsen er, at filmene skal vises på festivaler verden over, samt fungere som oplæg til diskussion, refleksion og debat i handicapfaglige og socialpædagogiske sammenhænge.

 

Release i Filmby Århus

Udgivelsen markeres ved en visning i Filmby Århus d. 18. november kl. 15, hvor instruktørerne af filmen Det Defekte Menneske vil være til stede sammen med elever og personale fra Egmont Højskolen.

Arrangementet indledes af konsulent Morten Kurth fra Videnscenter for Bevægelseshandicap.

 

Udgivelsen er produceret af Basmati Film, finansieret af Ludvig og Sara Elsass Fond, Vanførefonden, Muskelsvindfonden, Jaschafonden, Asta og Jul P. Justesens Fond, Filmby Århus og den distribueres af Egmont Højskolen.

 

For yderligere oplysninger, kontakt:

Kasper Rander, Egmont Højskolen,

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 51 24 02 18

Ellen Riis, Basmati Film,

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf 23 25 74 14

Senest opdateret: Fredag, 26. December 2014 15:40