Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
5.jpg
Livskraft
livskraft 021 full
Et kig ind på Egmont Højskolen

 

bev eks

Om BPA -og andre hjælpeordninger

 

Til borgere, assistenter, pårørende og kommunerne


Generelt om borger/assistent-ordninger
Egmont Højskolen er en almindelig folkehøjskole, men har et særligt ansvar overfor elever med handicap.
Elever med et større behov for pleje, hjælp til udførelse af praktiske opgaver, ledsagelse og evt. socialpædagogisk støtte kan dog ikke forvente at få dækket dette på højskolen, men må selv ansætte egne assistenter.
Skolen er behjælpelig med annoncering, ansættelsessamtaler, ansættelseskontrakt, vejledning m.v

Assistenterne er samtidig højskoleelever og vælger linie- og modul-fag uafhængigt af borgeren. De står derfor ikke til rådighed i undervisningstiden.
Assistenterne betaler for højskoleopholdet ud af deres løn. Lønnen betales af borgeren (kommunal bevilling), men kan efter aftale med kommunen, LOBPA eller et privat firma administreres af Egmont Højskolen.

Skolens faste stab af hjemmehjælpere dækker behov for hjælp til elever med et meget begrænset hjælpebehov. Derudover er de naturligvis behjælpelige med råd og vejledning til borger/assistent-ordningerne og kan desuden tilbyde en vis plejemæssig aflastning.
Skolens stab af hjælpelærere dækker behovet for hjælp i undervisningstiden.

Borger/assistent-ordningernes fordele
Borger/assistent-ordninger på Egmont Højskolen har siden sin start i begyndelsen af 90'erne været af afgørende betydning for mange borgere og assistenters valg af uddannelse, beskæftigelse, boligform, fritidsaktiviteter m.v.

Det skyldes bl.a.:

  • at borgere får konkrete erfaringer mht. arbejdsleder- eller arbejdsgiverrollen med henblik på evt. senere bevilling af borgerstyret personlig assistance eller ledsageordning
  • at borgere og assistenter tilbydes et kursusforløb med målrettet undervisning i hhv. arbejdsleder/giver–opgaver og assistentrolle
  • at assistenterne får konkrete praktiske og pædagogiske erfaringer i forhold til det sociale område generelt og som assistenter specifikt
  • at borgeres og assistenters sociale netværk øges ud fra principper om integration og inklusion i langt højere grad end andre steder i samfundet


Ordningen har desuden økonomiske fordele, dels for den bevilgende myndighed sammenlignet med andre tilbud, og dels for de assistenter, der ikke har økonomi til et højskoleophold.

Bevilling og administration af borger/assistent-ordning
På Egmont Højskolen har vi erfaring for, at bevilling af den individuelle hjælpeordning sker med udgangspunkt i Servicelovens §§ 83, 85, 95, 96, 97, 100. Der er desuden enkelte kommuner, der har valgt at betragte højskoleopholdet som et tilbud efter Servicelovens § 107.
Borgerne bevilges fra 37 – 111 timer om ugen afhængig af behov og konkret udmåling.

I de fleste tilfælde administrerer Egmont Højskolen assistentens løn. Den månedlige lønudgift pr. assistent af ca. 37 ugtl. timer er i 2011: 18.348,55 hvoraf de 7.200 kr. dækker kost og logi. Den skattepligtige lønandel udgør herefter kr. 11.548,55 + kr. 1.526,25 (som ca. udgør den skattemæssige værdi af fri bolig i 2012)


 
Løn pr. måned kr. 18.348,55
Feriepenge pr. måned kr. 2.293,57
ATP pr. måned kr. 180,00
   
Mellemregning kr. 20.822,12
+ 5 % til div. lovpligtige forsikringer, barselsfond, administration kr. 1.041,06
   
I alt 21.863,27
 

 

 
Kommunens slutpris pr. assistent mdl. er kr. 21.863,27.
Der tages forbehold for lønregulering samt endelig beregning af omkostninger ved forsikringer og administration.

Egmont Højskolen er lukket i efterårsferien, juleferien og sommerferien. Lønnen kan i disse perioder være omfattet af højere gældende takster i kommunerne.
Det aftales individuelt, om assistenterne skal med hjem i weekender, og om de står til rådighed i efterårsferie, juleferie, påskeferie og sommerferie.

Hvis ovenstående giver anledning til spørgsmål, står vi naturligvis til rådighed.

Med venlig hilsen
Egmont Højskolen

Ole Lauth
Forstander

Lone Barsøe
Socialrådgiver

Januar 2012

 
 
Senest opdateret: mandag, 18. maj 2015 14:41

Stillingsopslag:

Ansøg som hjælperelev

Hvis du har lyst til at gå på højskole og samtidig være hjælper for en anden elev, så er der ledige stillinger til det kommende semester, som starter søndag den 7. januar.

Du kan læse mere om højskolens hjælperordning her: BPA. Du kan lave en online-ansøgning her: online-ansøgning. Du kan også kontakte Karin Busk Sørensen direkte på 51292530.Åbne Arrangementer:

Egmont Højskolens historie

Onsdag d. 24. Januar kl. 19:30.

Ved forstander ole Lauth.

Forstander Ole Lauth var med da Egmont Højskolen blev startet af hans forældre i 1956. Ole fortæller om skolens historie og om de værdier, som Egmont Højskolen bygger på.

Fra skoletræt til egen chef

Onsdag d. 31. Januar kl. 19:30.

Ved jamil Mehdi.

Jamil tager med sit personlige foredrag deltagerne med på en skarp og inspirerende fortælling om sin barske opvækst, som søn af to forældre, der flygtede fra det dengang borgerkrigsramte Libanon.

Læs mere …

Fremtidens Internet - klik for at genstarte...

Onsdag d. 7. februar kl. 19:30.

Ved højskolelærer Hans Otto Lunde.

Internettet er den største teknologiske og samarbejdsmæssige bedrift, der er gennemført på denne side af 2. verdenskrig. Man glemmer i det det daglige let, hvor fantastisk et værktøj det er, og hvor godt det fungerer. Men der er nogle problemer, som presser sig på.
Læs mere …

Kunsten at rumme og dele de svære tanker om døden

Onsdag d. 21. februar kl. 19:30.

Ved Sygehuspræst Ruth Østergaard Paulsen

Ruth har været sygehuspræst i 17 år og møder dagligt mennesker som pludselig bliver nødt til at forholde sig til døden. Hun har haft utallige samtaler med både syge, dødende og deres pårørende, og har erfaret at vi mennesker generelt har meget svært ved at tale sammen om de svære ting.
Læs mere …

  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12