Lokale fødevarer skal mætte kostskole-elever

Eriksminde Efterskole, Hou Maritime Idrætsefterskole og Egmont Højskolen bespiser hver dag – tre gange om dagen – i alt ca. 600 mennesker, og det vil de gerne gøre med lokale råvarer.

 

De tre af Odder Kommunes kostskoler, som alle ligger i eller tæt på Hou, har et samlet madbudget på mere end 6 mio. kr, og de tre skoler tager nu initiativ til, at nogle af de mange penge kan være med til at støtte lokale producenter ved at skolerne køber flere lokalt producerede fødevarer – til gavn for både miljø og lokalsamfund.

 

Derfor havde de tre skoler inviteret til et informationsmøde, hvor interesserede, lokale fødevare-producenter kunne møde skolerne til en uforpligtende snak om mulighederne for at indlede et samarbejde.

 

Johannes Schønau fra Egmont Højskolen byder velkommen til informationsmødet.

Johannes Schønau fra Egmont Højskolen byder velkommen til informationsmødet.

 

Mødet blev holdt på Egmont Højskolen, hvor initiativtager Johannes Schønau, der sidder i højskolens Bæredygtighedsudvalg, bød velkommen og fortalte om tankerne bag initiativet.
Egmont Højskolen er med i et landsdækkende netværk af højskoler, der forsøger at forbedre højskolernes miljøaftryk, og Johannes Schønau kunne bla. fortælle at andre højskoler er i gang med, eller overvejer, lignende initiativer.

Efter indledningen var der en enkelt fællessang fra højskolesangbogen, og derefter præsenterede deltagerne sig for hinanden. Skolerne var bla. repræsenteret ved deres køkkenledere, som fortalte om deres køkkener, og om hvilke fødevarer de var interesserede i at aftage.

 

Forstander på Eriksminde Efterskole Søren Møllgaard Kristensen.

Forstander på Eriksminde Efterskole Søren Møllgaard Kristensen.


Derefter præsenterede de fremmødt producenter sig og fortalte om, hvilke produkter de havde at tilbyde. Herefter gik resten af aftenen med, at de forskellige parter fik lejlighed til at snakke sammen, og lave aftaler om fremtidig samhandel.

 

En del lokale fødevareproducenter mødte op til mødet. Andre havde på forhånd meddelt, at de var interesserede, men at de ikke kunne være med til mødet.

En del lokale fødevareproducenter mødte op til mødet. Andre havde på forhånd meddelt, at de var interesserede, men at de ikke kunne være med til mødet.

 

Køkkenleder Ditte Jensen fra Hou Maritime Idrætsefterskole fortalt om HMI's køkken.

Køkkenleder Ditte Jensen fra Hou Maritime Idrætsefterskole fortalt om HMI's køkken.

 

Helle Ljungdahl, der er køkkenleder på Eriksminde Efterskole, fortalte bla. at mange af deres elever gik op i, at deres kost var økologisk.

Helle Ljungdahl, der er køkkenleder på Eriksminde Efterskole, fortalte bla. at mange af deres elever gik op i, at deres kost var økologisk.

 

Forstander Ole Lauth, Egmont Højskolen og forstander Søren Møllgaard Kristensen, Eriksminde Efterskole taler med et par lokale landmænd.

Forstander Ole Lauth, Egmont Højskolen og forstander Søren Møllgaard Kristensen, Eriksminde Efterskole taler med et par lokale landmænd.

 

Egmont Højskolens køkkenleder Kasper Holm Pedersen taler med de lokale landmænd Helge Sørensen fra Holtgaard og Ole Haahr fra HO Landbrug.

Egmont Højskolens køkkenleder Kasper Holm Pedersen taler med de lokale landmænd Helge Sørensen fra Holtgaard og Ole Haahr fra HO Landbrug.

 

Køkkenleder på HMI, Ditte Jensen fik en vareprøve fra Stougaard Biavl.

Køkkenleder på HMI, Ditte Jensen fik en vareprøve fra Stougaard Biavl.

 

Senest opdateret: søndag, 30. april 2017 22:28