Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
3.jpg
 

bevica

Livskraft
livskraft 021 full
Et kig ind på Egmont Højskolen

 

bev eks

Work it out

Mandag, 17. December 2018 14:29

Video

- en kort præsentation af Hovedfagende i "Det bevægende fagrum" i billeder og lyd

Fagbeskrivelse

Work it out er i Det bevægende fagrum,

hvor fagene handler om krop, bevægelse og puls.

Fagligt indhold
- hvad går faget ud på?

 

“Sundhed handler ikke om hvordan du ser ud, men om hvordan du har det”


“Work it out” er et fag som handler om træning i bred forstand. Det handler i høj grad om fysisk aktivitet, men vi skal meget mere end det.
Vi skal arbejde med mange forskellige former for fysisk aktivitet, fx løb, styrketræning, crossfit, yoga, cykling og svømning.
Vi vil også afprøve discipliner af mere legende karakter, fx stand-up paddling, klatring eller mountainbike. Den mentale sundhed og kost er ligeledes væsentlige emner i dette fag.


Vi vil tage ud af huset og fx prøve spinning, boksning, mountainbike eller lignende. Vi vil udforske de forskellige områder og du får på den måde mulighed for at afprøve nye former for fysisk aktivitet. Du vil få mulighed for at gå i dybden med dine favoritter og få hjælp til at planlægge individuelle forløb.
Vi vil arbejde teoretisk indenfor de forskellige områder således, at du får oparbejdet et teoretisk fundament og dermed får muligheden for at træne rigtigt og gøre, hvad der er rigtigt for dig.

 

Mottoet for dette fag er: “Sundhed handler ikke om hvordan du ser ud, men om hvordan du har det”. Derfor vil en væsentlig del af dette fag indeholde diskussioner og refleksioner over sundhed, identitet og samfund. Eksempler på spørgsmål vi vil diskutere kan være: Hvad er sundhed? Hvilke samfundsfaktorer påvirker mit forhold til krop og sundhed? Kan man se på et menneske om det er sundt?
Vi vil tage udgangspunkt i jer, der vælger faget, i dokumentarprogrammer, i videnskabelige undersøgelser og artikler.

 

Timerne foregår både ude og inde og sundhed og natur går i dette fag hånd i hånd.

 

 

Undervisningsformer
- hvordan gør vi?

 

I store dele af undervisningen arbejder vi med høj intensitet. Udgangspunktet for alle aktiviteterne er at træne, lære og være fysisk aktiv på forskellige måder.
Vi vil arbejde teoretisk indenfor de forskellige områder og dette fag vil derfor indeholde diskussioner og refleksioner over sundhed, identitet og samfund.

 

 

Forudsætninger
- hvad forventer vi af dig som elev?

 

Alle kan deltage uanset forudsætninger. Du behøver hverken en fedtprocent på 8 eller smarte træningstights. Vi vil gerne arbejde hen imod, at deltagerne på dette fag er aktive en gang om ugen, udover timerne på faget.

 

 

Kompensation
- hvad gør vi for at alle kan være med?

 

Alle kan være med og vi bruger vores erfaring og skolens fysiske rammer og muligheder, således at alle bliver udfordret på deres individuelle niveau.

 

 

Praktiske forhold
- hvad har vi at gøre med?

 

Vi kommer til at benytte skolens træningsrum og hal. Vi skal bruge klatrevæggen.

Vi skal udenfor i den omkringliggende natur og benytte skolens mange fede faciliteter.

 

 

Aktiviteter i og ud af huset
- hvad gør vi?

 

Vi skal arbejde med mange forskellige former for fysisk aktivitet, fx løb, styrketræning, crossfit, yoga, cykling og svømning. Vi vil også afprøve discipliner af mere legende karakter, fx stand-up paddling, klatring eller mountainbike.

Vi vil tage på ture ud af huset og fx prøve spinning, boksning, mountainbike eller lignende.

 

 

Vælg denne linje hvis du...
- hvilket udbytte får du som elev?

 

  • elsker at træne og være fysisk aktiv.
  • ønsker at nuancere din viden om træning og forskellige træningsformer.
  • ønsker mere viden om træning, krop og sundhed.
  • elsker at bruge dig selv og arbejde med god energi og høj intensitet.

 

Stillingsopslag:

Handicaphjælper og Hjælpelærer søges

Egmont Højskolen søger en handicaphjælper og hjælpelærer til en 23-årig pige med højresidig spastisk lammelse og epilepsi. Hun bor i Horsens og er dagelev på Egmont Højskolen, og derfor vil stillingen omfatte transport til og fra højskolen. Derudover vil der være tale om praktisk hjælp i undervisningen og personlig hjælp i pauserne. Stillingen er normeret til 35 timer.

 

Er du interesseret i stillingen kan du sende en ansøgning til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Du kan også få tilsendt en nærmere beskrivelse af arbejdsopgaverne.

Ansøgningsfristen er fredag den 28. december, og der er samtaler torsdag den 3. januar og opstart 7. januar.Åbne Arrangementer:

Hvordan tænker vi om økonomi?

Onsdag den 23. Januar 19:30

Foredrag v/ idéhistoriker, Mikkel Thorup
Hvordan hænger moralsk og økonomisk gæld sammen?
Folk i økonomisk gæld føler ofte moralsk og eksistentiel skyld – "er jeg et dårligt menneske, fordi jeg ikke har kreditværdighed?" Men skyld bruges også til at udskamme dem, der skylder penge, som vi så det efter finanskrisen eller i forhold til Grækenland i dag.
Mikkel Thorups foredrag er en tour de force gennem teologien, filosofien, historien, politiske kampe, litterære værker og meget mere.

Læs mere …

  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12