Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
5.jpg

På barrikaderne

Den 23. august var det nøjagtig et år siden, at Danmark tiltrådte FN’s handicapkonvention. Det blev synligt ved en demonstration i Århus. 250 mennesker trodsede den regnfulde augustdag for at markere, at Danmark stadig langt fra opfylder konventionen. Over halvdelen af de fremmødte var Egmont Højskolen, som naturligvis mødte talstærkt op.
demonstration_copy

Langt over hundrede kørestole på strøget i Århus fylder meget. Langsomt bevægede demonstrationen sig ned mod Rådhuspladsen. Lidt efter lidt blev Rådhuspladsen fyldt af kørestole, mennesker, paraplyer og regnslag.

 

Initiativtager Jesper Van der Schaft varmede op under demonstranterne ved at stille en række retoriske spørgsmål. ”Kan man som kørestolsbruger frit vælge læge?”. ”Kan man være sikker på, at man kan komme ind på den restaurant man vil spise?”. ”Kan man som blind trække billet i bybusserne?”. Han konkluderer, at man måtte svare nej til alle de spørgsmål og at der dermed er lang vej tilbage, før den handicapkonvention Danmark har underskrevet er virkeliggjort.

 

Herefter var der talere. Den sidste taler Maja Samsing fulgte op på indledningen. Hun fortalte om alle de problemer, som hun møder i hverdagen. Oftest skyldes problemerne ikke hendes handicap, men holdningen fra andre. Derfor opfordrede hun alle demonstranter til at være med til at ændre holdningerne. Man skal sige fra overfor holdninger, der er med til at begrænse mulighederne for mennesker med handicap. Det er nødvendigt, hvis vi vil forandre tingene.

Senest opdateret: fredag, 26. december 2014 15:40
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12