Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
6.jpg

Aktiv dødshjælp

Fronterne skarpt trukket op

”Ordet aktiv dødshjælp er misvisende. Hjælp er positivt ladet, det er måske derfor tilhængerne af aktiv dødshjælp holder fast ved det ord. Men for mig handler det om aflivning, og langt de fleste vil være imod, hvis man spurgte, om de går ind for aflivning af mennesker. Derfor ligger der i ordvalget aktiv dødshjælp allerede implicit en legitimering af brugen, og derfor er det forkert”, påpegede Klavs Birkholm.

 

”For mig handler det om, at det enkelte menneske har ret til selv at bestemme. Har man en svært livstruende sygdom, må man i terminalfasen, altså når der er kort tid tilbage, have ret til at vælge en lidelsesfyldt slutning af livet fra. Man må have mulighed for at få en værdig død. Som politiker ser jeg det som min opgave at skabe rammer for selvbestemmelse”, fastslog Jonas Dahl.

 

aktivdoedshjaelp_copy

 

Fronterne var skarpt trukket op, da journalist og medlem af Det Etiske Råd Klavs Birkholm og folketingsmedlem Jonas Dahl (SF) mødtes til debat om aktiv dødshjælp. Veloplagte og engagerede elever, og gæster udefra, var med til at sætte præg på fællestimen. Forskel på aktiv og passiv dødshjælp, begrebet en værdig død og problemet ved at overskride den naturlige grænse det er, at man ikke må slå ihjel, var blot nogle af de temaer, som de to debattører kom ind på i debatten om den svære problemstilling.

Senest opdateret: fredag, 26. december 2014 15:40
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12