Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
1.jpg

Bofælleskaber kan give livskvalitet

Karin Grønfeldt (Pens. overlæge) skrev tirsdag d. 10 Maj i Politiken "Bofællesskaber kan give livskvalitet", her bliver Egmont Højskolen omtalt:
eg

"... Egmont Højskolen i Hov ved Aarhus underviser i almindelige højskolefag samt det at klare sig selv senere i livet med hjælpere og sagsbehandling. Den har, som den absolut eneste i landet, såvel fysisk handicappede som raske unge og tilbyder fælleskab og personlig udvikling.

De raske hjælper de syge, og alle højskoleelver går der på samme vilkår. Her blomstrer ikke alene fællesskabet i fuld flor, men også de handicappede unge. Her er de fuldgyldige medlemmer af en sammenhæng, alle er lige, alle har betydning, ingen hægtes af. De knytter venskab, ikke mindst med ligesindede.

Når man har været elev der et eller to semestre, flytter man, hvis det er muligt, i egen lejlighed og ellers hjem til `børneværelset` hos sine forældre. Alene. Og der er svært, for pludselig er der ingen, der har bud efter en, ingen fælles aktiviteter, ingen, der ser én. Som det ofte var før. Man magter ikke ensomheden og vender tilbage. For der er kun det sted. ..."

Læs hele artiklen:
icon Bofælleskab kan give livskvalitet (720.68 kB)

Senest opdateret: fredag, 26. december 2014 15:40
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12