Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
2.jpg

Vi har påvirket dem

Egmont Højskolens elever har lige været på studieture. Monica Sigsgaard Jensen var på Gozo, der er en ø i nærheden af Malta. En af de største oplevelser var, at eleverne fik indblik i, hvordan mennesker med handicap behandles andre steder.

 

”Vi boede på et hjem for mennesker med handicap. Dér fik vi et godt indblik i, hvordan man ser på handicap dernede. Vi var også på besøg på en skole, hvor de prøver at inkludere mennesker med handicap i undervisningen. Nogle af timerne havde de sammen f.eks. idræt og andre timer var splittet op” fortæller Monica Sigsgaard Jensen.

 

Hjemmet lå i en lille by, men fordi beboerne aldrig kom ud, var mennesker med handicap nye i gadebilledet. På den måde oplevede Monica og de andre, at de var med til at flytte grænser.

 

”På det sted vi boede, blev der låst af om aftenen, og beboerne kom ikke uden for døren. Der så de, hvordan mennesker med handicap fra Danmark kan være udadvendte. Vi var eksempelvis på en lille lokal bar nogle aftener. Vi blev venner med nogle af de lokale, og de så, at mennesker med handicap også kan være med, kan danse og kan drikke.

På den måde, tror jeg, vi var med til at rykke deres holdninger til mennesker med handicap” siger Monica Sigsgaard Jensen.

Der var også ting ved hjemmet, som var fascinerende. Oplevelsen af, hvad et sanserum kan betyde, overvældede Monica.

 

MortenGozo
Morten Rydal i Sanserummet på Gozo.

 

”De havde et sanserum, som er et rum med forskellig lys, lyd og ting man kan røre ved og på den måde udvikle sanserne. Det var meget spændende, og eksempelvis Morten, som jeg er assistent for, havde vi ovre i en sækkestol, hvor han kunne røre forskellige ting. Det var spændende at se, hvordan det kan udvikle mennesker med handicap” fortæller Monica Sigsgaard Jensen.

 

Endelig fremhæver Monica Sigsgaard Jensen holdets solidaritet med hinanden. Selvom der var mange sten og trapper, så kom alle med rundt ved fælles hjælp. Alle var med på fisketur. Som førstegangselev på en studietur var det fantastisk at opleve.

Senest opdateret: fredag, 26. december 2014 15:40
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12