Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
1.jpg

Jeg frygter stadig vandet

”Siden tsunamien har jeg tænkt meget på vandets kraft. Vandet giver liv til os, men tsunamien viste, at vandet også kan dræbe. Jeg har i weekenden været ude at bade her i havet, men jeg kan mærke, at jeg frygter vandet og har en anden respekt for det end før tsunamien. Det er en frygt der sidder i mig”.

Momoko

 

Det fortæller Momoko Sakuma, en af dette semesters elever fra Japan. Hun er fra Fuskushima amt og har dermed haft både jordskælvet, tsunamien og udslippet fra atomkraftværket i Fukushima tæt inde på livet. Hendes eget hus blev ikke berørt af jordskælvet, men på grund af frygt for strålingsfare var hun nødt til at flytte til en anden by i halvanden måned.

 

 

Momoko Sakuma var flittig idrætsudøver, da hun gik i gymnasiet. Under en trampolintræning for fem år siden var hun ude for en ulykke, hvor hun brækkede nakken. Derfor har hun siddet i kørestol lige siden.
Efter tsunamien har hun arbejdet på et støttecenter, der rådgiver personer med handicap, som er berørt af katastrofen. Nu er hun en af de elever, Egmont Højskolen har inviteret til at tilbringe et semester på højskolen med henblik på at få redskaber til genopbygningsarbejdet.

 

”Jeg vil gerne lære noget om børn og børns forhold i Danmark. Derudover har jeg allerede oplevet en ligeværdighed mellem assistenter og elever med handicap her på Egmont. Til introfesten i fredags var det naturligt at alle dansede og var med til at feste. Den lighed vil jeg gerne tage med tilbage til Japan” siger Momoko Sakuma.

Senest opdateret: fredag, 26. december 2014 15:40
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12