Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
3.jpg

Mennesker med Handicap negligeres ikke

Kulturen på Egmont Højskolen er langt fra den kultur, som John Mary Mutyaba kender hjemme i Uganda. Som elev på Globallinjen på Egmont Højskolen har han særligt bemærket, at holdningen til mennesker med handicap er anderledes i Danmark.

I Uganda bliver mennesker med handicap ofte gemt af vejen. Mange skammer sig over at have fået et barn med handicap, de bliver gemt i hytterne ude i landsbyerne. I Danmark er holdningen fundamentalt anderledes.

 

JohnMaryMutyaba 350

 

Der er stor forskel på, hvordan mennesker med handicap bliver behandlet i Uganda og i Danmark. Derfor vil jeg gerne lære af, hvordan man i Danmark behandler mennesker med handicap. Hér på Egmont Højskolen har jeg set, at andre kan vise kærlighed til mennesker med handicap. Mennesker med handicap bliver ikke negligerede, som de gør i Uganda”, fortæller John Mary Mutyaba.

 

Som tidligere år har Egmont Højskolen dette efterår en globallinje. I år er der 10 elever fra tredjeverdenslande. John Mary Mutyaba er fra Uganda, og medlem af NUDIPU (The National Union of Disabled Persons in Uganda).

Han blev, blandt andre medlemmer, den udvalgte til årets ophold på Højskolen.

Læs resten af interviewet i højskolens nyhedsbrev, som er lige på trapperne.

Senest opdateret: fredag, 26. december 2014 15:40
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12