Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
3.jpg

Nervøs for de skrå brædder

Der er generalprøve på stykket ” Den klodsede Prinsesse Faldefjumsk”. Stykket er et af to stykker, som Lille-linjen Teater og Performance har inviteret skolens øvrige elever til at se. Den nervøsitet, som præger enhver generalprøve, er helt tydelig.

 

”Nu er det dagen hvor vi skal opføre det for de andre elever. Men det er jo kun for vores højskolevenner. Jeg tror det ville være rigtig svært, hvis vi skulle opføre det for fremmede. Men jeg alligevel lidt nervøs”, siger Josef Jamal Bisgaard Jensen.

 

Billede fra teaterforestillingen Faldefjumsk
Sofie Godrum som prinsessen og Josef Jamal Bisgaard Jensen som trolden i teaterstykket "Faldefjumsk"

 

Josef Jamal Bisgaard Jensen og Tobias Borup har valgt teater og Performance som lille-linje i dette semester. For dem begge er det at optræde for andre helt nyt. Men forestillingen ”Den klodsede Prinsesse Faldefjumsk”, startede for dem meget tidligere.

 

”Vi skulle først skrive vores idéer ned. Alle skulle skrive hvad de godt kunne tænke sig at lave. Først arbejdede vi sammen alle sammen og skrev genrer ned, hvad vi kendte og hvilke ord inden for teater vi kendte osv. Vi endte med at skrive et drama. Efter vi havde fået idéen blev vi inddelt i hold, så nogle var et sted og andre var et andet, og så startede vi med at skrive stykket Den klodsede Prinsesse Faldefjumsk. Bagefter skrev vi replikkerne i stykket”, fortæller – Josef Jamal Bisgaard Jensen.

 

Stykket handler om Prinsessen Faldefjumsk, som bliver smidt ud af slottet af sin far og stedmor, fordi hun er for klodset. Ude i virkeligheden bliver hun udsat for tre prøver og består alle tre. Derfor vender hun tilbage, og finder ud af, at hendes far har ændret mening.

”Budskabet i stykket er, at faren fortrød sin handling. Han skulle måske i stedet have smidt den onde stedmor på porten, for han fandt jo ud af, at han elskede sin datter prinsessen Faldefjumsk. Det fandt han måske ud af for sent”, fortæller Tobias Borup.
Og det budskab vil Teater og Perfomance lille-linjen gerne give videre til de andre elever.

Senest opdateret: fredag, 26. december 2014 15:40
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12