Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
1.jpg

Historien springer ud af billedet

”Da jeg begyndte på det store maleri, var det egentligt meningen, at det skulle handle om socialvæsenets historie i Danmark. Men jo mere jeg arbejdede med det, des mere stod det klart, at billedet kom til at handle om, hvordan vi som mennesker har kommunikeret med hinanden gennem tiden. Altså hvordan vi har hjulpet hinanden gennem historien”.

Det fortalte billedkunstner Jørn Bie, da han i fagugen, som løber af stablen i denne uge, besøgte faget ”Historie slam”.

Jørn Bie var inviteret til at fortælle om sit billede ”Des Mere Stakkarle Hades”. Eleverne måtte nøjes med at se det 20 x 4 meter store billede som udsnit fremvist på projektor.

 

Jørn Bie fortæller om ideern bag billedet


”Med billedet har jeg villet fortælle historien set ud fra den menige mand. Jeg har med vilje valgt at have outsiderne med, for de er en vigtig del af historien. Det har været vigtigt for udviklingen, hvordan samfundet har behandlet de udstødte grupper”, sagde Jørn Bie.

Eleverne blev herefter ført igennem de 13 paneler og kom blandt andet til at høre om pestdøden, bondeoprør gennem tiden og kirkens udnyttelse af almenlige mennesker.

Det blev lyttet intenst, da Jørn Bie fortalte om de enkeltes personer eller gruppers placering i den store historie. Som en elev udtrykte det, rummer billedet mere end man kan klare at rumme på en aften.

”Det er også meningen, for man skal kunne fordybe sig i de forskellige elementer af billedet”, sagde Jørn Bie.

 

Eleverne lytter til Jørn Bies fortælling

 

Om ganske få måneder hænger det store billede i skolens forhal. Mødet med Jørn Bie gav 30 af skolens elever en forsmag på de oplevelser, som billedet fremover kan give besøgende på skolen.

Senest opdateret: fredag, 26. december 2014 15:40
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12