Udenrigsministeren hylder Egmont Højskolens værdigrundlag

Udenrigsminister Villy Søvndal lagde stor vægt på Egmont Højskolens centrale begreber myndighed, værdighed og solidaritet, da han lørdag holdt foredrag på højskolen i forbindelse med det årlige elevstævne.

 

Med eksempler fra sine egne oplevelser som både ung rygsæk-rejsende og som Danmarks udenrigsminister, fortalte Villy Søvndal om, hvordan han oplever, at verden langsomt men sikkert er ved at ændre sig i en mere demokratisk og solidarisk retning.

 

Villy Søvndal taler ved elevstævnet

 

”De spirende demokratier i blandt andet nordafrika er udtryk for, at tingene går i den rigtige retning. Det tog også lang tid for os i den vestlige verden at indføre stabile demokratier, så derfor kan vi ikke forvente, at de i fx Libyen kan klare det på et enkelt år,” sagde udenrigsministeren.

 

Villy Søvndal taler ved elevstævnet

 

Inden foredraget havde forstander Ole Lauth vist Villy Søvndal rundt i skolens nye svømmehalsbyggeri. Villy Søvndal har tidligere besøgt Egmont Højskolen, og han var i 2005 med til at bevilge penge fra satspuljemidlerne til det nye byggeri.

 

villy rundvisning 350px

 

Ved besøget fik udenrigsministeren lejlighed til at se, hvordan planerne føres ud i livet og bliver til konkrete bygninger, og det var han tydeligt begejstret for:

 

”Tillykke med jeres flotte nye hal, og med den nye svømmehal. Jeg er sikker på at rigtigt mange mennesker får glæde af de nye muligheder.”

 

 

 

Senest opdateret: fredag, 26. december 2014 15:40