Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
4.jpg

Vi skaber projektmagere

Sidste skud på stammen i Egmont Højskolens fagudbud er Lillelinien "Event It". I foråret har knap tyve elever valgt at gå i lære som projektmagere.


 ”Ideen med en eventlinie er, at vi ud fra elevernes egne ideer skal lave projekter, som skal munde ud i events. Vi skal for eksempel have et tema om politisk aktivisme. Her skal eleverne lave et politisk projekt, som så skal udføres som en event eller happening. Før selve event'en vil vi så have oplæg om forskellige måder at udføre aktivisme på, eksempelvis sid-ned-aktioner. Og så skal eleverne finde ud af, hvilken type event de vil lave,” fortæller Iben Bøgh Lautrop, der er en af lærerene på "Event It".

 

ibenlautrup

Iben Bøgh Lautrop er en af lærerne bag Lillelinien "Event It"

 

Eleverne vil på linien få gennemgået, hvordan et projekt afvikles fra start til slut. I starten lærer de en masse om gruppedynamik, og rollerne i en gruppe og om ide-udvikling.

Senere vil der være teori om forskellige former for events, redskaber til at styre økonomien, lære om fundraising og andre praktiske ting. Sideløbende med den teoretiske undervisning skal holdet så planlægge og fuldføre events.

 

Selvom der kun har været to undervisningsdage, er den første event allerede løbet af stablen:


”For at skyde linien i gang, gav vi dem den opgave, at de skulle lave en event her på skolen, hvor nogle skulle blive overraskede. De begynde så at ideudvikle og endte med, at de ville lave en event, hvor de takkede de praktiske afdelinger. De havde lavet bannere, havde re-mixet "Merci-sangen”, og Jeppe Forchhammer havde på sin Roll-Talk indtalt hvem de gerne ville takke. Eventen blev udført i skolens frokost, hvor holdet stillede sig udenfor og bankede på vinduerne,” fortæller Iben Bøgh Lautrop.

Senest opdateret: fredag, 26. december 2014 15:40
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12