Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
2.jpg

Nu er jeg skolens repræsentant

Efterårssemesteret er lige begyndt. Et hold nye elever har indtaget skolen. Semesterstart betyder også, at et nyt hjælpelærerteam kommer på banen. Nogle er nye ansigter, mens andre enten har været hjælpelærere før eller har været elever.

 

En af dem, der ændrede status fra elev til hjælpelærer, er 25-årige Bettina Overby Jakobsen. Hendes nye stilling giver mange refleksioner. ”Nu er jeg en del af hjælpelærerteamet og på en måde en del af lærerteamet. Så jeg tror forholdet til skolen, bliver anderledes. Det bliver mere et reelt arbejde. En anden ting er, at da jeg var elev og assistent, var det kun mig selv, jeg repræsenterer. Nu er jeg skolens repræsentant”, siger Bettina Overby Jakobsen.

 

Bettina Overby JakobsenFørste dag på det nye job. Bettina Overby Jakobsen er i gang med folkedans, og har taget nystartede elev Thomas feldbæk under armen.

 

Med den nye funktion som hjælpelærer er der opgaver, hvor Bettina forudser, at det som gammel elev kan være svært at slå igennem. Det er ikke rart, at påtage sig rollen som bussemand overfor gamle højskolekammerater. ”Det kan være svært at opnå den nødvendige respekt og autoritet som hjælpelærer. Nu skal jeg måske sige til tidligere venner, at de skal gå til fællestime onsdag aften eller at de skal gå til undervisning. Det tror jeg, er det, jeg får det sværest ved”, forudser Bettina Overby Jakobsen.

 

Der er mange sider af arbejdet som hjælpelærer, Bettina føler sig tiltrukket af. Hun kan godt lide at arbejde med mange mennesker, og netop her er der en forskel på jobbet som assistent og hjælpelærer.

”Forskellen på at være assistent og hjælpelærer er, at som hjælpelærer kommer jeg til at arbejde med flere forskellige elever. Som hjælpelærer er man med til at gøre en forskel. Det vil jeg gerne. Jeg kan også lide det pædagogiske aspekt, som følger hjælpelærerjobbet”, siger Bettina Overby Jakobsen.

 

Selvom alt stadig er meget nyt, forestiller Bettina sig allerede nu, at hun gerne vil være ”langtidshjælpelærer”, hvis hun får lov. Det pædagogiske arbejde tiltaler hende, og hun kan godt lide den mangfoldighed, der er på Højskolen. Men hun ved også, at nogen ting måske ændrer sig, hvis man er hjælpelærer i flere år. ”Jeg bor på skolen nu. Jeg tror, at hvis jeg skulle være her i flere år, vil jeg nok flytte væk. Hver gang man kommer på skolen kan der være spørgsmål og andet, så man er hele tiden på arbejde. Det kan være hårdt, hvis man skal flere år”, slutter Bettina Overby Jakobsen.

Senest opdateret: fredag, 26. december 2014 15:40
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12