Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
4.jpg

I går altid forrest

Allerede inden den første uge var gået, kunne det nye elevhold være med til en indvielse på Egmont Højskolen. Udover udvidelse af højskolens kapacitet, har elev-værelserne også en politisk dagsorden.

 

Ole Lauth bød velkommen til indvielsen i skolens Kunstpavillon

Ole Lauth bød velkommen til indvielsen i skolens Kunstpavillon

 

I går altid forrest. Det er aldrig sidste års model, men altid det sidste nye I får bygget. I vil vise os i kommunerne, hvordan det kan lade sig gøre at bygge til personer med handicap, og at bygge så billigt, at de har råd til at bo i det," sagde borgmester fra Odder Kommune Uffe Jensen ved den officielle indvielse.

 

Odders nye borgmester Uffe Jensen ønskede tillykke med de nye bygninger

 

Godt 60 gæster fik først mulighed for at se de tre nye huse "Midgård", "Asgård" og "Langhuset" - med hver fire lejligheder. De i alt tolv lejligheder indeholder stue og soveværelse kombineret, samt et stort badeværelse og et værelse og badeværelse til hjælperen. I alt 24 elevværelser. Efter rundvisningen samledes de indbudte gæster med skolens elever og ansatte. Ole Lauth og fire tidligere elever fortalte om, hvordan de havde brugt en weekend på at komme med ideer til indretning af husene.

 

Ole Lauth interviewer Johannes Mikkelsen, der som tidligere elev var med til at give ideer til indretningen af lejlighederne

 

Vores mål var dels at lave nogle små lejligheder, som man kan fungere i som kørestolsbruger. Det var også et mål, at byggeprisen var så billig at det kan lade sig gøre at betale en husleje, selv på kontanthjælp. Vi synes det er lykkedes, og håber at det vil give inspiration til kommuner og boligforeninger," fortalte forstander Ole Lauth.

 

Inge Carlsen, som sidder i skolens bestyrelse for PTU fastslog, at der igen er skabt unikke forhold for mennesker med handicap på Egmont Højskolen.

 

Inge Carlsen lagde vægt på, at det er vigtigt at vise hvad der er muligt

 

Højskolen har et mål, der handler om at gøre unge med handicap mere selvstændige og give dem mulighed for at opnå større frihed gennem inklusion i samfundslivet. Derfor er det vigtigt at lave den slags demonstrationer, fordi de viser, at det kan lade sig gøre," sagde Inge Carlsen, som talte på vegne af PTU og Danske Handicaporganisationer.

 

 

Senest opdateret: fredag, 26. december 2014 15:40
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12