Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
3.jpg

Sol over Egmont

Vi bruger meget strøm på Egmont Højskolen, og forbruget er ikke blevet mindre, efter at svømmehallen er kommet i gang. Nu er vi imidlertid selv begyndt at producere strøm – med solceller!

 

Overblik over højskolens solcelle-anlæg

 

Den sidste måneds tid har håndværkerne knoklet, – nu er det nye anlæg helt oppe at køre, og det ser ud til at fungere virkelig godt.

Solcellerne producerer meget strøm, specielt når der er godt med lys på dem. Den 25/6/2014, producerede vi 1758 kilowatt-timer.

Til sammenligning kan det nævnes, at et normalt parcelhus bruger ca. 3500 kilowatt-timer - på et år..!

 

Solcellepanelerne producerer jævnstrøm, som skal transformeres om til vekselstrøm med en spænding på 220 volt, for at vi kan anvende elektriciteten. Det bliver gjort af nogle apparater, der kaldes invertere.

Anlægget består af 18 af disse i forskellige størrelser.

De er udover el-nettet koblet sammen med skolens computer-netværk, så man kan hente information fra dem om, hvor meget strøm de laver på et bestemt tidspunkt, også kaldet effekt, som måles i Watt. Derudover kan de fortælle, hvor meget strøm i KwH, de hver især har lavet i løbet af dagen.


Skolens IT-ansvarlige Hans Otto Lunde har programmeret nogle oversigtsgrafer, hvor man kan se detaljer omkring solcellernes el-produktion.

 

Tillykke med solcelle-anlægget til både højskolen og klimaet!

Senest opdateret: Fredag, 26. December 2014 15:40
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12