Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
6.jpg

Fælleskabsfølelsen er vigtig

Mike Tinning og Johanne Kirketerp Nielsen startede begge som elever på Egmont Højskolen søndag d. 10/8.
Selv om de begge er nye på højskolen, har de allerede fået en idé om, hvad Egmont Højskolen er for et sted. Det rummelige fællesskab er noget af det, de begge ser frem til.

 

mike og johanneMike og Johanne har mange forventninger til deres højskoleophold.

 

Fællesskabsfølelse er vigtigt for mig. Jeg forventer, at hele holdet får nogle gode oplevelser sammen. Når jeg er færdig på højskolen, håber jeg, at jeg har lært meget mere om at være i et rummeligt fælleskab,” fortæller Johanne Kirketerp Nielsen, som allerede synes, at hun kan føle højskolens rummelighed.

Jeg håber at lære, hvordan jeg agerer i det rummelige fælleskab. Jeg har haft en tendens til at være fordomsfuld, og dér håber jeg, at jeg får udvidet min horisont og får brudt nogle fordomme ned”.

 

Mike Tinning havde taget en HG i Randers, men da han nåede til praktikperioden, var der ingen virksomheder, der ville tage ham.

Da jeg havde gået hjemme to år og kedet mig, foreslog min kommune, at jeg tog på Egmont Højskolen. Så her er jeg nu. Jeg kommer her blandt andet for at lære at blive bedre til at begå mig socialt. I de to år, hvor jeg gik hjemme, lukkede jeg mig inde i mig selv. Det håber jeg, højskoleopholdet vil give mig redskaber til at ændre på”, fortæller Mike Tinning.

 

mike i introugens stafetMike i tricykel under introugens afsluttende stafet

 

Johanne Kirketerp Nielsen er assistent for Mike Tinning. Rent arbejdsmæssigt er det vigtigt for Johanne, at hun og den anden assistent i teamet kan være med til at sikre, at Mike får mest muligt ud af opholdet.

Da jeg var til samtale hos Mike, følte jeg at vi svingede godt sammen fra start. Jeg håber, at Mike lykkes med at få en masse af det, han gerne vil have ud af opholdet. Vi assistenter vil gøre vores bedste for, at Mike får en god oplevelse”, siger Johanne Kirketerp Nielsen.

 

Johanne i en af introuge-fredagens konkurrencerJohanne er hoppet i havet under introugens konkurrencer

 

For Mike er det særligt det fysiske aspekt i mange af fagene på højskolen, som tiltaler ham: ”Egmont Højskolen virker til at have meget fokus på fysisk aktivitet. Jeg har det godt med, at fysisk aktivitet fylder meget i fagene fremfor det at sidde ned og lytte til en lærer, så det ser jeg meget frem til”, siger Mike Tinning.

 

Johanne oplevede første gang Egmont Højskolen, da hun for et par år siden besøgte sin søster, mens søsteren var assistent på højskolen. Johanne blev forelsket i stedet, og skrev derfor selv en ansøgning om at blive assistent. Det er særligt diversiteten, Johanne er begejstret for på Egmont Højskolen: ”Der er så mange spændende mennesker, så jeg ser frem til alle de gode samtaler, jeg tror, jeg får i løbet af semestret. Jeg glæder mig til hverdagen herude. Jeg glæder mig til, at vi får fag og at vi kommer ind i højskolelivets rutiner”, siger Johanne Kirketerp Nielsen.

Senest opdateret: Fredag, 26. December 2014 15:40
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12