Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
1.jpg

Det må kunne lade sig gøre

Pernille Rosenkrantz-Theil var gæst på Egmont Højskolen i forbindelse med det årlige elevstævne, der blev afholdt i weekenden 31/10-2/11.

 

”Når jeg møder min ven, Anders, som er kørestolsbruger, så fortæller han mig, hvordan Danmark halter langt bagud på tilgængelighed. Han fortæller, hvor let det er at tage offentlig transport i andre lande. Så tænker jeg, at det må kunne lade sig gøre at udvikle en app, som kørestolsbrugere på forhånd kunne benytte, så der helt automatisk kommer en rampe ud af det tog, de gerne vil med. Selve appen skulle da ikke være så dyr at udvikle, for vi har jo teknikken”.

Det sagde Pernille Rosenkrantz-Theil, da hun lørdag d. 1. november besøgte Egmont Højskolen.

 

Pernille Rosenkrantz-Theil på talerstolen ved elevstævnet

 

Anledningen til besøget var det årlige elevstævne, hvor mere end 400 gamle elever deltog. Lørdag eftermiddag brugte en del af de gamle elever på at diskutere handicappolitik med socialordfører for Socialdemokratiet Pernille Rosenkrantz-Theil.

 

”Når det drejer sig om ledsagelsesordningen, så går jeg faktisk ind for frikøbsordningen, som jeg ellers er imod. Men jeg kan simpelthen ikke forstå, at det ikke skal være muligt for beboere på bosteder at købe ekstra timer, hvis de gerne vil på udflugter eller ferie. Det betyder meget for dem, at ledsageren er en, de kender fra hverdagen. Derfor er det tåbeligt at de ikke kan betale sig fra, at personalet på bostedet kan få flere timer”, sagde Pernille Rosenkrantz-Theil.

 

BPA, mennesker med handicaps synlighed i pressen og retten til udlandsophold var nogle af de andre emner, som debatten kom omkring. Deltagerne var oplagte, og der var en stor spørgelyst i hallen. Da snakken faldt på mennesker med handicap og arbejdsmarkedet, var det tydeligt en engageret socialordfører, der talte.

 

”I den nye fleksjobreform, er der ikke længere en minimumsgrænse for, hvor mange timer man skal kunne arbejde for at blive visiteret. Da vi indførte den, sagde mange arbejdsgivere, at så små stillinger var der ingen arbejdsgiver, der ville ansætte folk i. Det har vist sig, at de ikke fik ret. Der er skabt i tusindvis af fleksjob, hvor mennesker arbejder ganske få timer om ugen. I Socialdemokratiet mener vi, at det er mere værdigt at være en del af en arbejdsplads, også selvom man kun arbejder få timer. Så fleksjobreformen har for mig at se været en stor succes”, sagde Pernille Rosenkrantz-Theil.

 

Efter debatten ventede festaftenen med alt hvad det indebærer på Egmont Højskolen. Endnu en gang blev elevstævnet et brag af en succes, hvor mange af skolens tidligere elever fik muligheden for at genopleve pust af Egmont Højskolens ånd.

Senest opdateret: Tirsdag, 16. Juni 2015 15:36
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12