Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
1.jpg

Vi har det ”spasser kongeligt” her!

Et nyt semester er startet, og mange nye elever er begyndt på Egmont Højskolen. Ofte er der også et par stykker, som tidligere har gået på skolen, men som vender tilbage for at få endnu et ophold. På forårssemester er Morten Brorson-Hansen en af dem.

 

"Først og fremmest er jeg kommet tilbage, fordi vi har det 'spasserligt kongeligt' her. Her er god mad og gode mennesker at være sammen med. Derudover giver Egmont Højskolen en masse muligheder for at udvikle sig, både fysisk og kognitivt. Det er netop mit mål med at være her", fortæller Morten Brorson-Hansen.

 

Morten tager endnu et ophold på Egmont

 

Første gang Morten kom til Egmont Højskolen var i 2006. Et par år tidligere var han blevet påkørt og havde fået en hjerneskade, som har lammet hans venstre side delvist og som har givet ham nogle kognitive vanskeligheder. Mortens store mål for fremtiden er, at minimere skaderne efter påkørslen. Første gang gik han et år på Egmont Højskolen. Han har siden boet tre år i et bofælleskab med andre senhjerneskadede, har fået sin egen lejlighed, arbejdet i en Røde Kors café og været udlandsfrivillig i Peru. Nu er han så vendt tilbage på højskolen.

 

"Jeg vil gerne kunne løbe igen. Jeg vil gerne have, at min venstre arm hænger mindre end nu. I den urealistiske ende kunne jeg godt tænke mig at paraglide, men for mig handler det meget om at forbedre min fysik. Derfor er jeg vendt tilbage til skolen og har valgt idræt i dette semester", siger Morten Brorson-Hansen.

 

Morten laver mål for sit højskoleophold.

 

Sidst Morten var på skolen, sad han i kørestol, – nu går han, og hvor han sidst havde egen hjælper med, er hans fysik nu så god, at han klarer sig med en ledsager. Derfor går det ham også på, hvis der bliver pylret omkring ham.

"Jeg synes at min bordgruppelærer nogle gange er lidt for pylret. Det er selvfølgelig godt ment, men jeg vil altså gerne selv klare det, jeg kan. Jeg vil udfordre mig selv fysisk, så jeg udvikler mig", siger Morten Brorson-Hansen.

Senest opdateret: Mandag, 2. Februar 2015 02:48
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12