Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
3.jpg

Vores penge nytter

Det er nogle uger siden, Anne Sofie Madsen og Simon Østergaard Petersen var med til at arrangere Tanzanialøbet. Lige hjemvendt fra Tanzania er de i dag endnu mere overbeviste om, at det nytter at samle ind til Tanzania.

 

Anne-Sophie Madsen i Tanzania


"Det var fedt at se nogle af de projekter, som vi samlede penge ind til ved Tanzanialøbet. I en organisation som "Single Mothers" oplevede vi, at dem der er der er glade og tilfredse", siger Simon Østergaard Petersen.

I nat kom International Linje hjem fra deres studietur til Tanzania. Oplevelserne og den lange flyvetur sidder stadig i kroppen. Især oplevelser der viste, at synet på mennesker med handicap er fundamentalt anderledes, satte dybe spor.

"Da vi var ude ved organisationen "Single Mothers", fortalte de om en spastisk pige, som bor hos dem. De var blevet ringet op, og havde fået at vide, at der var en spastiker i en bestemt stamme. Da de kom derud, fandt de pigen liggende ude ved dyrene. Det gjorde voldsomt indtryk på mig. Det var barsk at høre, hvordan de nogen steder i Tanzania ser helt anderledes og mindreværdigt på mennesker med handicap", fortæller Simon Østergaard Petersen.

På besøg hos "Single Morthers"

Andre steder oplevede de, at de fik at vide, at børn med handicap ville være blevet slået ihjel. Det var oplevelser, som de havde brug for at tale med hinanden om bagefter.

"Ude ved masaierne sagde de direkte til os, at hvis der var blevet født børn med så store handicap, så havde de fået gift. Det var voldsomt at høre. Efter det talte Anne Sofie og jeg om, at hun er lykkelig over de privilegier, hun har i Danmark", fortæller Simon Østergaard Petersen.

Med så barske udmeldinger, var det godt at vide, at der er mennesker i Tanzania, som ser anderledes på det. Folkene bag organisationen "Single Mothers" er et godt eksempel. Derfor er det godt at vide, at elever fra Egmont Højskolen er med til at gøre en forskel.

"Vores lærer Tine Schmidt har besøgt "Single Mothers" flere gange. Hun fortalte, at der sker tydelige fremskridt fra gang til gang. Det er virkeligt gået frem af for de personer, eleverne på Egmont Højskolen gennem årene har samlet ind til", siger Simon Østergaard Petersen.

Senest opdateret: Søndag, 29. Marts 2015 20:56
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12