Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
4.jpg

Grundloven byder til fest og farver!

Eleverne på Egmont Højskolen er fuld i gang med forberedelserne til Grundlovsfestivalen den 5-6. juni. Festivalen markerer 100-året for den grundlovsændring, som betød at kvinder og fattige fik stemmeret. Festivalen strækker sig over to dage og kombinerer skolens årlige grundlovsmøde med forårssemesterets musikfestival.


OBS!

Pga. valgkampen har Özlem Cekic meldt afbud til torsdagens åbningstale.

I stedet har vi fået Khaterah Parwani til at holde åbningstalen.

Det sker torsdag d. 4/6 kl. 20 i skolens Hal.

 

Du kan læse om Khaterah Parwani her.

 


Program

Grundlovsfestivalen byder på et imponerende program, men da alting endnu ikke er helt på plads, vil der helt sikkert komme ændringer helt op til vi går i gang.

Her kan du hente en pdf-udgave af programmet som det ser ud nu.

Det bedst opdaterede program finder du på GrundlovsFestivalens Facebook-side.

 

Plakat for GrundlovsFestivalen 

 

Musik og højt humør
Forberedelserne til grundlovsfestivalen er i fuld gang. Alle eleverne på Egmont Højskolen bidrager til, at vi med godt humør skal fejre, at grundlovsændringen fandt sted for 100 år siden. For at gøre festivaldagene ekstra festlige, har en gruppe elever kontaktet en række forskellige bands, der kommer og optræder til festivalen. De har både skaffet kendte og ukendte kunstere – og har sågar fået arrangeret, at Tue West kommer og optræder.


th foto 1Eleverne holder en kort pause for forberedelserne.


Kreative tiltag
Ud over musik og bands er eleverne også gået i det kreative hjørne, hvor de har produceret en lang række fine ting, der skal sælges under festivalen. Der bliver både hæklet, syet, lavet tasker og en masse andet, der hver især har et tvist at grundloven i sig. Desuden kommer der en særlig bod med en masse Ole Lauth merchandise.

Derudover vil der være det obligatoriske festival-nøgenløb, en smadrebod, en tissebod og en masse andre sjove aktiviteter samt konkurrencer.

th Ole LauthFotosession med Ole Lauth, hvor billederne skal bruges til en bod på festivalen.
Grundloven igennem teater
Én af de mange aktiviteter og begivenheder, der kommer til at ske til GrundlovsFestivalen er et teater, der er skrevet af eleverne selv, og som ligeledes opføres af eleverne. Teaterstykket handler om grundloven, er skabt på baggrund af elevernes tanker og grundlovens betydning for dem.
"Jeg har simpelthen gået rundt og talt med eleverne om, hvad grundloven betyder for dem. Det har givet mange gode samtaler om grundlovens forhold til ytringsfrihed, demokrati og andre temaer i grundloven. Ud fra de snakke har jeg så kunnet skrive stykket, som blandt andet består af små absurde scener, der handler om noget af det jeg og eleverne har talt om", fortæller Kim Asmussen, der er lærer på faget og hjælper eleverne med, at gøre deres manuskripttanker og skuespillerdrøm til virkelighed.

Teather fotoLæseprøve til forestillingen er i fuld gang.


Følg festivalen på Facebook ved at "synes godt om" siden Egmont Højskolen Grundlovsfestival og tryk "Deltag" i begivenheden Egmont Højskolens Grundlovsfestival 2015.

Senest opdateret: Mandag, 8. Juni 2015 19:55
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12