Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
4.jpg

Nyansat skal klare paragrafferne

I efteråret blev Sanne Rubinke ansat som Egmont Højskolens nye socialrådgiver. Hun skal afløse Lone Barsøe, der stopper som socialrådgiver til april.

 

Sanne Rubinke

 

Jeg føler mig meget privilegeret over, at der er så lang en overlapningsperiode. Det er der langtfra på de fleste arbejdspladser, hvor man som socialrådgiver tit står alene helt fra starten. Der er meget at sætte sig ind i. Jeg kan diskutere ting med Lone og spørge, hvad hun plejer at gøre. Så selvom vi arbejder med forskellige sager, så er det trygt, at hun fortsat er i huset,” siger Sanne Rubinke.

 

Sanne Rubinke har altid været ansat i stillinger, hvor hun har kæmpet på borgernes side. Hun kombinerer stillingen på Egmont Højskolen med en stilling som leder af Økologiens Have i Odder. Det er en demonstrationshave, hvor de formidler om økologi. Men det er også en socialsøkonomisk virksomhed, hvor der er ansatte med forskellige løntilskud samt mange frivillige. Endelig er hun politisk aktiv og sidder i både Socialudvalget og Handicaprådet i Odder Kommune.

 

Der er en politisk side i at være ansat som socialrådgiver netop på Egmont Højskolen. Der kommer mange forskellige elever, med forskellige problemstillinger og fra forskellige kommuner. Så højskolen er et af de steder i Danmark, hvor der er størst føling med, hvad der er af problemer på det sociale område. Så udover at hjælpe eleverne med deres sager, så ser jeg det også som en opgave at formidle vores erfaringer til politikerne og andre beslutningstagere. Den side af opgaven er jeg meget opsat på,” fortæller Sanne Rubinke.

 

Der hører også undervisning med til stillingen som socialrådgiver. Sanne er med i undervisningen i BPA for arbejdsledere. I introugen er socialrådgiveren med til at opstarte BPA-teams. Sanne fulgte med i, hvordan det plejer at blive gjort.

 

Jeg bemærkede for eksempel, at der blev insisteret på, at kontrakter med alle assistenter var afleveret, før eleverne forlader lokalet. Der tænkte jeg, ”ja selvfølgelig, ellers skulle vi bruge lang tid de næste uger, på at få samlet alle kontrakterne”. Så det var et af de fif, jeg vil tage med mig,” fortæller Sanne Rubinke.

 

Udover det nye arbejde skal man som ny på Egmont Højskolen forholde sig til det sted, man er landet. Det er et stort hus og mange nye mennesker. Men der er også noget, som er trygt.

 

I starten følte jeg mig usikker på, om jeg havde lavet alt det som ledelsen, kollegaerne og eleverne forventede af mig. Men det er også et trygt hus. Man kan altid spørge kollegaer, hvis der er noget man er i tvivl om. Så oplever jeg også, at man som ansat her får lov at bruge de kompetencer, man har,” siger Sanne Rubinke.

Senest opdateret: Torsdag, 7. April 2016 16:33
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12