En festlig fejring af skolens jubilæum

”Kærligheden overvinder alt”. Sådan startede TV2-forsangeren Steffen Brandt morgensamlingen på Egmont Højskolen tirsdag d. 1. november. Skolens elever, ansatte og gæster var oplagte til en hel dag at fejre, at Egmont Højskolen fyldte 60 år.

 

Morgensamlingen bestod i en koncert med Steffen Brandt og tidligere elev på skolen, Charlotte Schultz.

Der blev sunget med på de kendte TV2 sange og Steffen Brandt var oplagt og gav sjove anekdoter eller bemærkninger imellem sangene.

Stemningen til en god dag var lagt.

 

Steffen Brandt og Charlotte Schultz stod for en musikalsk morgensamling.

Steffen Brandt og Charlotte Schultz stod for en musikalsk morgensamling.

 

Efter en pause gik journalist og forfatter Mette Holm på med det første foredrag. Hun fortalte om FN’s 17 verdensmål for bæredygtighed frem mod år 2030.

Mette Holm gennemgik de enkelte mål, og gav bud på, hvordan landende, der har forpligtet sig på at arbejde for målene, kan gøre det konkret.

Til sidst i foredraget fortalte Mette Holm om, hvordan FN fungerer, og hvilke muligheder eller mangel på samme organisationen har for at presse landende.

Efter foredraget var der tid til spørgsmål og mange af højskolens elever og gæster bød ind med spørgsmål og nye bud på, hvordan målene kunne nås.

 

Mette Holm fortalte om FNs 17 verdensmål for bæredygtighed.

Mette Holm fortalte om FNs 17 verdensmål for bæredygtighed.

 

 

Den tidligere statsminister og mangeårige formand for Vanførerfonden, Viggo Kampmann, var i centrum i dagens andet foredrag.

Journalist og jurist Poul Smidt fortalte om sin nye biografi om Viggo Kampmann. Han lagde især vægt på Viggo Kampmanns relation til Egmont Højskolen og hans iver for handicapsagen.

Anekdoter om, hvordan Kampmann blev gemt på skolen, når han havde en af sine byture og skulle gemmes for offentligheden, fortalte Poul Smidt med et glimt i øjet.

Poul Smidt kom også ind på, at det var svært og hårdt at være statsminister og samtidig lide af maniodepression, og at det var det, som kom til at betyde, at han kun var statsminister i relativt kort tid.

Det var et levende foredrag om en vigtig person i skolens historie.

 

Poul Smidt talte om Viggo Kampmann, der havde flere fingre med i spillet, da Egmont Højskolen blev etableret i 1956.

Poul Smidt talte om Viggo Kampmann, der havde flere fingre med i spillet, da Egmont Højskolen blev etableret i 1956.

 

I tidsrummet kl. 15-18 var der reception, hvor bla. projektet "Egmonts Livskraft" blev præsenteret af Tina Enghoff og Anette Molbech, der i et par år har arbejdet sammen med skolens elever og ansatte om projektet.

De viste den hjemmeside, som projektet er mundet ud i.

Efter præsentationen var der forskellige talere, som ønskede skolen tillykke med jubilæet. Desuden spillede et par af skolens elev-bands imellem talerne.

 

Niels Hausgaard og Signe Svendsen optrådte både hver for sig og sammen ved aftenens koncert.

 

Dagen sluttede også med en koncert. Denne gang var det Niels Hausgaard og Signe Svendsen, som spillede for et begejstret publikum.

Niels Hausgaard afprøvede elementer af sit nye show ”Gud er stor”, og Signe Svendsen sang sange fra sin sidste nye CD. Det var en fantastisk slutning på en vellykket jubilæumsdag.

 

Senest opdateret: Onsdag, 2. November 2016 16:02