Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
5.jpg

Vi udvider fællesarealerne

Vi bygger igen på Egmont Højskolen. Denne gang er det ikke for at få plads til flere elever. Det er fællesarealer og køkkenet, som får en overhaling.

 

Skolens igangværende byggeri tager fat flere steder på højskolen. Bedre plads til elevophold, bedre arbejdsforhold i køkkenet, samt mere plads til buffet og dermed Spisesal er på programmet.

Et af de første steder byggeriet gik i gang, var i den centralt placerede Solgård.

 

Vi overdækker den gamle solgård. Der bliver et buffetområde, hvor der bliver plads til tre buffeter. Det betyder, at der bliver mere plads til at komme rundt i spisesalen. Det betyder faktisk også, at køkkenet kan dække op i buffeten samtidig med, at der måske er undervisning i spisesalen. Der bliver en dør direkte fra køkkenet til buffeten, det tror jeg bliver godt” siger pedel Morten Dam Jensen.

 

En del beton fra det gamle Holsatia er blevet fjernet i Solgården

 

Også Lillesalen har længe været for lille til at rumme alle elever. En del af ombygningen er, at Lillesalen udvides med halvanden meter i hver side.

 

I øjeblikket er Lillesalen kun godkendt til 149 personer. Så når vi har over 200 elever kan vi ikke længere holde fællestimer der. Når byggeriet er færdigt, vil lokalet blive godkendt til 250 personer, så kan vi igen holde arrangementer for alle i Lillesalen” fortæller Morten Dam Jensen.

 

En del af Japanerhaven bliver overdækket og inddraget til elevstue. Der bliver en dør direkte ud til billardbord fra stuen. Resten skal stadigvæk være en have, men en have hvor der er bedre kørestolsforhold.

 

Jeg tror, at elevstuen, den nye have og pladsen ved buffetområdet kan blive steder, hvor eleverne fremover vil hygge sig udenfor undervisningen. Haven vil vi gerne lave med højbede og måske en sø i kørestolshøjde. Men haven skal vi selv lave senere” siger Morten Dam Jensen.

 

Gravearbejde i Japanerhaven

 

Endelig skal køkkenet udvides. Et krav fra arbejdstilsynet gør, at opvaskeområdet skal skilles fra den del af køkkenet, hvor der laves mad. Skolen har købt en ny og større opvaskemaskine, som er mere energibesparende.

 

Så skal der laves mere køleplads. Den dør vi plejer, at få køkkenvarer gennem giver træk for dem der arbejder i køkkenet. Der skal vi have lavet et vindfang, så de undgår, at få træk”, forklarer Morten Dam Jensen.

 

Udvidelsen af køkkenet er en omfattende affære

 

Byggeriet skal stå færdigt d. 4 juli. Det samlede byggeri kommet til, at koste 30 millioner kroner.

En del af pengene er hentet gennem fonde, som endnu engang har bidraget til gode forhold på Egmont Højskolen.

 

Senest opdateret: Torsdag, 9. Februar 2017 21:28
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12