Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
1.jpg

Med håbet som drivkraft

 20819237 10155594333172389 5027363705504149497 o

 

Sidst i august havde vi besøg af tidligere folketingsmedlem og udenrigsminister Villy Søvndal. Alle elever og en pæn slat lokale beboere hørte en veloplagt politiker tale om de udfordringer, han mener verden står overfor i dag.

“Uligheden er voksende. Det er en af de største udfordringer, vi vil møde i de næste år. Men samtidigt er aldrig så mange mennesker blevet løftet ud af den absolutte fattigdom. Det sker i Indien, i Asien, i Afrika og i Syd og -Mellemamerika. Derfor er jeg ikke bare pessimistisk. Vi skal tage den voksende ulighed alvorligt og gøre noget ved den, men samtidigt er der håb for de allerfattigste”, sagde Villy Søvndal.

En anden udfordring verden står overfor er klima og miljø. Også her peger Villy Søvndal på, at der er en udvikling i gang.

“Jeg mærkede det da jeg rejste rundt som udenrigsminister. Rundt om i verden er danske firmaer som Vestas, Grundfos og andre der arbejder med grøn energi kendte og anerkendte. Landene vil gerne have grøn energi og vi er kendt som et land der fremme i skoene med at finde løsninger. Det giver os udover god vilje også en masse eksport muligheder, som kan gøre verden til et grønnere sted”, sagde Villy Søvndal.

Den øgede åbenhed i verden var et andet emne, Villy Søvndal kom omkring. Han huskede, at han som ung købte et gammelt folkevognsrugbrød og kørte ned gennem Europa. Dengang var Europa splittet i øst og vest. Et samlet Europa gør Europa stærkt.

“Derfor ser jeg også med bekymring på brexit. Det er jo først og fremmest Englands eget valg og måske problem, men det kan også betyde at flere lande lukker sig om sig selv. Det er ikke det vi har brug for”, sagde Villy Søvndal.

Villy Søvndal fortalt kort om sit sygdomsforløb, hvor havde valgt at prioritere familien over politik. Nu var han igen klar til at tage sin tørn som aktiv politiker, og stiller op til regionsvalget i Region Syd. Det var klart for alle, at der var besøg af en politiker, som har visioner og brænder for at forandre verden til et bedre sted at være.

Senest opdateret: Onsdag, 18. Oktober 2017 13:52
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12