Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
4.jpg

Røst højskoledag.

Fredag den 27. oktober stod i Røstens tegn på Egmont Højskolen.


Phiillip, med talen "Den globale borger"Phiillip, med talen "Den globale borger"

 

Dagen bød på taler fra efterårets Røst hold, fællessang i højskolesangbogen ledet af Kenneth Degnbol fra Rønde Højskole, hovedtale af Daniel Wagner og musik af Bo Evers og bandet Gypsy Vendetta.

Ni modige Røst elever holdt deres egne taler foran resten af skolen og gæster fra Rønde Højskole. Talerne viste en bred vifte af retoriske virkemidler, fremførelse og emner der lå de unge på hjerte.


Christina, udføre sin tale "Rejsen".Christina, udføre sin tale "Rejsen".

 

Alle talerne var skrevet som del af elevernes undervisning på efterårssemestrets Røst hold og blev modtaget med stående klapsalver fra salen. Imellem talerne blev der sunget i højskolesangbogen efter oplæg fra Kenneth Degnbol fra Rønde Højskole, der også akkompagnerede.

Røst er en talerskole for alle unge i Danmark. Projektet er resultatet af et 4-årigt samarbejde, der løber fra 2016-2019, mellem KØS Museum for kunst i det offentlige rum, Vallekilde Højskole, Ungdomsbureauet og 18 højskoler fra hele landet.

Maho, fra Japan holde talen "Mad" på dansk.Maho, fra Japan holde talen "Mad" på dansk.

 

Formålet er at give unge en stærkere stemme i det offentlige rum i en tid hvor der aldrig har været flere muligheder for at ytre sig på alle tænkelige platforme. Egmont Højskolen har oplevet usædvanlig stor interesse for faget, hvor Røst Højskoledagen var kulminationen på intenst arbejde med indhold og udtryk i de forskellige taler.


Daniel Wagner, rejsen mod de paralympiske lege.Daniel Wagner, rejsen mod de paralympiske lege.

 

Sidste mand på talerstolen var Daniel Wagner, der hold dagens hovedtale om livet som topatlet, om at deltage og vinde medaljer ved paralympiske lege og om hvordan det er at skulle definere nye mål og arbejde frem mod dem, efter en livsændrende begivenhed.

Dagen sluttede med et brag, da Bo Evers og Gypsy Vendetta indtog scenen med deres underfundige, forfriskende tekster og medrivende musiske univers med en blanding af folk og gypsy-swing.


Gypsy Vendetta, spiller folke- og gypsy-swing musik.Gypsy Vendetta, spiller folke- og gypsy-swing musik.

 

Det er muligt at læse mere om Røst på røst.dk

© Billeder af Jonatan Nothlev.

Senest opdateret: Onsdag, 8. November 2017 13:51
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12