Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
4.jpg

Jeg skal jo også være højskoleelev

Det er 14 dage siden, forårssemestrets elever mødte ind på Egmont Højskolen. Blandt assistenterne var de fleste nye. Det gælder også Frida Jæger Jensen. Selvom det hele var nyt, følte hun at hun kendte Egmont Højskolen, da hun bor lige i nærheden. Når hun tænker tilbage, var det måske en af årsagerne til, at hendes forventninger før hun startede var små.

 

frida


”Jeg havde egentlig meget små forventninger, da jeg kom. Det var måske fordi jeg følte, at jeg kendte stedet. Nu kan jeg se at jeg måske havde for små forventninger. Jeg tror det hænger sammen med, at det ikke rigtigt var gået op for mig, at jeg også skulle på højskole. Det var arbejdet, der fyldte. Så nu er jeg positivt overrasket over at tænke ”hey, jeg skal jo også være højskoleelev”. Det forventer jeg mig meget af.”, siger Frida Jæger Jensen.


Arbejdet som assistent kom til at fylde mest de første dage. Det betød meget for Frida Jæger Jensen, at hun kom til at lære sin borger, altså hende hun er assistent for, godt at kende. For at gøre sit arbejde godt, ville hun gøre alt for at lære borgerens ønsker og behov at kende.


”Da der var ansættelsessamtale var jeg stadigvæk i USA, så jeg havde en ansættelsessamtale over Skype. Det var selvfølgelig underligt, fordi man ikke sad sammen, men det fungerede meget godt. De første dage var det arbejdet som assistent, der fyldte vildt meget. Jeg havde jo ikke mødt hende jeg skulle være assistent for, så det fyldte meget at lære hende at kende og lære hvad arbejdet går ud på. Så var der jo vildt mange nye mennesker og indtryk. Så der blev brugt meget energi på at fornemme, hvad Egmont Højskolen er for et sted.”, fortæller Frida Jæger Jensen.


Nu er der gået 14 dage og hun er begyndt at forvente noget af at være højskoleelev. Hun har valgt Kunst og Skrueakademiet som sine to hovedfag. Eleverne har valgt studieture, og Frida Jæger Jensen har sammen med sin borger valgt tre spændende rejsemål, men det er ikke afgjort endnu, hvilken rejse de kommer på. Hverdagen på højskolen er så småt gået i gang, og hun er sikker på, at hun er endt det rigtige sted. ”Det er rigtig godt, at man kan være både højskoleelev og assistent på Egmont Højskolen. Det er jo fedt for alle parter. Som assistent, der ikke tidligere har arbejdet som handicaphjælper, er det et trygt sted at starte, fordi man kan tale med andre i samme situation. Men jeg tænker også det må være dejligt for borgerne, fordi assistenterne måske brænder for arbejdet på en anden måde end uden for Egmont. Her indgår de jo også i et fællesskab.”, siger Frida Jæger Jensen.

Senest opdateret: Onsdag, 24. Januar 2018 05:46
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12