Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
5.jpg

Klimadage på Egmont Højskolen

På Egmont Højskolen har dagene op til påskeferien stået i klimaets tegn. Det normale skema har været sat på pause, og eleverne har i stedet valgt sig ind på ti forskellige fag, der alle har arbejdet med klima og bæredygtighed på forskellige måder.

 

Klimavenlig rejse, redesign af skrot og tekstiler, klimavenligt køkken, hverdagsaktivisme og klimablik på vand, energi og sejlads - vinklerne har været mange. Også Egmont Højskolens køkken har bidraget til klimadagene ved at følge anbefalingerne for klimavenlig kost, hvilket kun krævede en lille ændring af kødforbruget.

 

For at skabe overblik for betragteren, har en lille gruppe elever på faget Formidling brugt ugen på at dække resten af skolens aktiviteter og på at tænke dem sammen med de 17 Verdensmål.

 

17verdensmaal

 

Du kan se Formidlingsgruppens arbejde her.

 

Egmont Højskolen og bæredygtighed

Klima og bæredygtighed har gennem årene fyldt mere og mere på Egmont Højskolen. Både i skolens drift, i fagene og i det pædagogiske sigte.

Egmont Højskolen er medlem af Højskolernes BæredygtighedsNetværk der i 2018 har nedsat en pejlemærksordning for danske højskoler. Pejlemærkerne skal fungere som katalysator for en højskoles udvikling på bæredygtighedsområdet og kan en højskole svare ja til mindst tre pejlemærker, kan den være medlem af netværket.

 

Egmont Højskolen har de sidste mange år haft en bevidsthed om at tænke bæredygtighed med i de daglige beslutninger, hvilket i 2014 udmundede i nedsættelsen af et bæredygtighedsudvalg bestående af afdelingslederne, forstanderen samt to undervisere. Derfor kan højskolen allerede svare ja til mange pejlemærker i ordningen.

 

Du kan se den nyeste oversigt over Egmont Højskolens gennemgang af pejlemærkerne her (kommer på lige lidt senere).

 

G0010165 korrigeret

Senest opdateret: Tirsdag, 30. April 2019 10:55
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12