Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
5.jpg

Hovedfagsdage med tid til fordybelse

Hovedfagsdage giver tid til fordybelse

 

I den forløbne uge var mandag og tirsdag helliget Hovedfag 1. Mange af fagene benyttede lejligheden til at tage på tur, men der var også nogle fag, som brugte dagene som en mulighed for at dykke ned i et stofområde. 

 

BPA

 

Det gjaldt fx. BPA-akademiet, som brugte mandagen på at tale om, hvilke ressourcepersoner de senere kan trække på. Hver enkelt elev forsøgte at lave en oversigt over de personer i kommunen, som de har brug for at have kontakt med. Der blev talt om hvad man kan bruge sit arbejdsgiverfirma eller handicaporganisation til, når man skal stå på egne ben som arbejdsleder for sine assistenter efter Egmont Højskolen. Der blev talt om forældrenes rolle, og at gode råd kan være dejlige, men at det også er nødvendigt at forældrene træder lidt i baggrunden. 

 

Om eftermiddagen fik eleverne nogle cases. De skulle ud fra en case udarbejde en email eller forberede en telefonsamtale med deres sagsbehandler. Da vejret var godt valgte vi at lave gruppearbejdet udenfor. Som en elev sagde: "så kommer vi da også lidt ud".

 

I grupperne blev der talt meget. Et glas vand var nødvendigt, da august viste sig fra sin bedste side. Der blev forberedt emails og telefonsamtaler, og undervejs dukkede der mange spørgsmål op. Det var en proces, hvor eleverne fornemmede, hvorfor en god og saglig dialog med ens sagsbehandler er vigtig. Tirsdag gik vi i dybden med et andet emne.

 

Hovedfagsdagene gav eleverne på BPA-akademiet mulighed for at gå i dybden og at koncentrere sig to dage om det at blive en god arbejdsleder. 

 

Michael Pedersen, Højskolelærer

Senest opdateret: Torsdag, 5. September 2019 01:57
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12