Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
4.jpg

Mette Frederiksen besøger Højskolen.

Fredag den 14. september 09:30

frederiksen2

På fredag d. 14/9 fra kl. 10 - 11 får vi på Egmont Højskolen besøg af socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen. Hun vil holde et lille oplæg og byde salen op til samtale i Bie-rummet.

Der er kaffe og kage fra kl. 9.30 i foyeren ved Vandhalla.
I den anledning vil det glæde os at se jer, byens borgere, hvis I har lyst til og mulighed for at komme.

Der vil både være en flok af højskoleeleverne, efterskoleelever, medarbejdere fra Egmont og forhåbentlig en del af jer.

I er meget velkomne til at invitere alle andre interesserede med.

Vi glæder os til at se jer!

Riis-ekspeditionen.

Onsdag den 22. august 19:30

Riis-ekspeditionen er historien om Jacob Riis-nielsen som sammen med 6 gode venner ville bestige Norges højeste bjerg Galdhøpiggen i kørestol.
Foredraget handler om hvordan drengene gik fra at have en idé til at forsøge at gøre det i virkeligheden.

Frivillighedens velfærdssamfund

Onsdag d. 11. Nov. kl. 19:30

V. tidligere direktør i socialstyrelsen og forfatter Knud Aarup

Debatten om nødvendigheden af frivilligt socialt arbejde er til tider højrøstet. Især fra kommunal side er der fokus på, at det offentlige system ikke kan og skal løse alle opgaver og at frivilligt socialt arbejde i fremtiden bliver nødvendig. Knud Aarup har i bogen: "Frivillighedens Velfærdssamfund" slået til lyd for, at man på linje med værnepligt bør indføre en social værnepligt for alle unge, hvor de skal udføre frivilligt socialt arbejde.

Funky foredrag

Onsdag d. 4. Nov. 2015 kl. 19:30

V. rapper Per Vers

Et af Danmarks største rap-navne, Per Vers, kan komme forbi Jer og holde et foredrag om, hvad det vil sige at være rapper. Publikum får en fornemmelse af det potente poetiske potentiale der gemmer sig bag hængerøven og håndtegnene. Fordomme og dagdrømme bliver taget op - hvordan gør man, og især hvorfor? Per Vers bliver stadig inspireret af den originale hiphop-kultur, der fødtes i sluthalvfjerdsernes Bronx, og fortæller om dens oprindelse, idealer og historie - for det er en god historie! Oplev Per Vers forklare, forføre og forbløffe med et "funky foredrag" - en jordnær og ordrig oplevelse hvor man kommer tæt på Per og hans kærlige kamp med den hiphop, han lever og ånder for.

Foredrag om mindre madspild med Selina Juul

Onsdag d. 28. okt. 2015 kl. 19:30

V. Årets Dansker Selina Juul

Er verden ved at gå under og civilisationen truet? Mindst 50% mere mad, 45% mere energi og 30% mere vand - eller rundt regnet to kloder - skal vi ifølge FN bruge om blot 20 år bruge for at understøtte menneskehedens forbrug. Og i 2050 skal vi ifølge FN producere 70% mere mad end vi gør i dag, hvis alle mennesker skal have mad. Men allerede i dag producerer vi globalt madspild, der kunne at brødføde 3 mia. mennesker - mens 1 mia. mennesker sulter. Problemer som massive klimaforandringer, stigende verdensbefolkning og øget mangel på ressourcer truer vores civilisations fremtidige overlevelse. Men kan vi nå at gøre noget, før det er for sent? Mød Selina Juul og bliv klogere på fremtiden, overforbrug, stigende verdensbefolkning, massive klimaforandringer og mangel på ressourcer - og få et bud på, hvordan vi som civilisation kan sikre vores fremtidige overlevelse. Selina Juul er Danmarks førende ekspert på madspild og er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad - Danmarks største bevægelse mod madspild. Hun er også vinder af Nordisk Råds Natur- og miljøpris, ALT for damernes Kvindepris samt Svend Auken-prisen - og af Berlingske blevet kåret som Årets Dansker 2014.

Læs mere om Selina Juul her: www.selinajuul.dk

  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12