Højskolelærer

05-06-2009

 

På grund af øget elevtilgang og nuværende læreres orlov søger Egmont Højskolen 2-3 højskolelærere. Stillingerne er årsvikariater med mulighed for forlængelse.

Alle stillinger er med tiltrædelse 1. August 2009, og du skal kunne dække ét eller flere af følgende fagområder:


 • Tekstil og design:
  På linien arbejder vi projektorienteret med både bundne opgaver og elevvalgte projekter. Formålet med undervisningen i Textil & Design er, at eleverne ved skabende håndværksmæssigt arbejde opnår livsnære erfaringer og bliver i stand til at overskue samspillet mellem formidling, planlægning og udførsel og udvikler færdigheder i at formgive og fremstille ting, der har æstetisk og funktionel værdi.
  Vi søger en lærer som kan inspirere og udfordre eleverne - dels på Textil & Design linien, dels på modulfag indenfor tekstil-området. Vi forestiller os at du kommer med en baggrund indenfor fx tekstil, design, formgivning eller andet relevant, og da vi har et ønske om at inddrage IT mere i undervisningen fremover, vil det være dejligt hvis du også har erfaringer med brug af IT som praktisk redskab.

 • Kunst:
  Som kunstlærer skal du varetage områder indenfor keramisk formgivning og skulptur. Andre områder med særlig interesse er installationskunst, landart og computergrafik. Du indgår på kunstlinien i tæt samarbejde med skolens anden kunstlærer, som varetager maleri, grafik,blandform, tegning og kunsthistorie. Du skal kunne udbyde modulfag indenfor et bestemt kunstnerisk område samt undervise på et sommerkursus.

 • Film- og Medielinien, samt andre mediefag.
  På Film- og Medielinien arbejder vi projektorienteret, og du skal kunne vejlede elever i film-, lyd-, billed- og web-produktioner fra idé til færdigt produkt. Herudover skal du undervise i teoretiske emner indenfor film og medier.
  Du skal ikke være bange for computere, ledninger og teknik, og skal hurtigt kunne sætte dig ind i forskellige programtyper til fx lyd- og billedbehandling. Vi redigerer film med Final Cut Pro, og bruger desuden flere af Adobes programmer til grafik, hjemmesider mv.
  (Du kan læse mere om fag og linier på hjemmesiden.)

Vi forventer, at du har humor, er faglig dygtig og har lyst til at undervise i en broget elev- og lærerflok, samt at du er igangsættende, tålmodig og optimistisk. Vi forventer, at du kan afstemme undervisningen efter elevernes forudsætninger og ambitionsniveau.

 

Ansættelsesgraden vil afhænge af din fagkombination, men der vil være mulighed for både fuldtids- og deltidsansættelser samt ansættelse på timelærerbasis.

Lønnen følger finansministeriets takster, da der ingen overenskomst er på området. Du kan læse mere på: www.ffd.dk (Under administration er der henvisning til løn-og ansættelsesvilkår)

 

En fuldtidsansat højskolelærer underviser 408 timer om året og derudover er der forberedelse samt “det med højskolelærerens stilling forbundne arbejde”, som bl.a. dækker over dag- og weekendvagter, møder, udvalgsarbejde, fagrelaterede kontakter uden for huset samt kontaktlærerarbejdet med eleverne. Dette arbejde omfatter bl.a. et ugentligt møde med elevgruppen, vejledning og socialt samvær.

 

Egmont Højskolen er en almindelig folkehøjskole for alle med et særligt ansvar for elever/kursister med handicap.

 

Skriftlig ansøgning (brev, mail,fax) skal være skolen i hænde senest fredag den 19. Juni 2009..

Egmont Højskolen, Villavej 25 Hou 8300 Odder

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Fax: 8781 7979

Samtaler vil primært finde sted i uge 26.

Yderligere oplysninger hos Karin Busk Sørensen tlf.: 51292530

Senest opdateret: Fredag, 26. December 2014 15:40