Den første tid

De første dage på Egmont Højskolen kan virke kaotiske.Glade elever

Du møder mange nye mennesker, og du skal forholde dig til mange ting på et helt nyt sted.

 

Vi kan umuligt forberede dig på alt, men vi kan forsikre dig, at du er i gode hænder.

Den første tid er planlagt, så du ikke kommer til at kede dig, og vi forsøger på bedste vis at introducere dig til dine nye højskolekammerater og livet på højskolen.

 

 

Ankomst.

Borgere og assistenter ankommer søndag d. 7. januar mellem kl. 11.00 og 11:30

Andre elever ankommer søndag d. 7. januar mellem kl. 16.00 og 17.00

 

Borgere og assistenter skal altså møde lidt tidligere, så vi har ekstra tid til, at I mødes i jeres nye borger-assistent-team.

I får en snak med jeres kontaktlærer og måske med borgerens forældre, tidligere assistenter eller andre, der kan fortælle lidt mere om opgaver i teamet.

 

Kan du af en eller anden årsag ikke komme på det tidspunkt, beder vi dig om at ringe og give besked.

 


Den første dag - søndag d. 7. januar

Når du ankommer, får du anvist dit værelse. Du møder nye menneskerHvis du ikke bor på eneværelse, møder du her din nye værelseskammerat.

 

Vi spiser kl. 18.00, og efter aftensmaden er der et arrangement, hvor alle elever, lærere og hjælpelærere deltager.


Programmet for den første aften slutter omkring kl. 21.30, men som assistent er du måske på arbejde og skal hjælpe din borger i seng.

 

 

En smule om de første uger
Den første uge har vi tilrettelagt undervisningen efter et særligt program, hvor du bliver introduceret til fag og højskoleopholdet i øvrigt.

 

Vi lægger stor vægt på, at I som elevgruppe lærer hinanden at kende, og desuden skal alle have valgt hvilke Hovedfag og Modulfag de skal have i dette semester.

Ugen består derfor af både ryste-sammen-arrangementer og information om de forskellige fag.

 

For de, der er ansat som assistent og de som har assistenter ansat, bliver der undervisning i det at være en del af et BPA-team. Det drejer sig fx om løn, arbejdstid, ansættelseskontrakter o.lign.

 

Du bliver også introduceret til skolens lokaler, og hvilke muligheder skolen og skolens omgivelser kan tilbyde.

 

Alt i alt bliver det en uge med fart på, masser af information og ikke mindst skægge oplevelser med nye fantastiske mennesker!

 

I de næste par uger begynder undervisningen i de fag, som du vælger på skolen. Men du vil også blive introduceret til nye og andre sider af højskolen, ligesom vi vil følge op på nogle af de snakke, som vi har sat i gang i den egentlige intro-uge.

 

Senest opdateret: onsdag, 3. januar 2018 14:19