Hovedfaget:

Vandsport

Vandsport er i "Det bevægende fagrum", hvor fagene handler om krop, bevægelse og puls.

Fagbeskrivelse

Fagligt indhold

- hvad går faget ud på?

Hvis du vælger vandsport  bliver du hurtigt en del af et team og oplever et fællesskab, der er baseret på tillid og tryghed. Vi udforsker havets muligheder i en række forskellige fartøjer såsom sejlbåd, kajak, SUP og windsurfing boards. Vi skal desuden snorkle, fridykke, undervandsjage og scuba-dykke og derved mærke den vægtløse fornemmelse af frihed under vandet. Når vi er på havet finder vi en skøn vig, lægger til, spiser frokost, bader og ser på naturen og måske et par nysgerrige sæler eller marsvin. 

Naturen og havet omkring os bliver emne for oplæg og samtaler. I naturens uforudsigelige univers oplever mange, at få flyttet personlige grænser og mærker den styrke, det giver. 

Vi arbejder med at vurdere risiko og med at tage ansvar for os selv og hinanden. Faget sigter mod, at du får øget tillid til egne evner og en forståelse for din rolle i et fællesskab. Vi arbejder også med den enkeltes tryghed i vand og med at give gode oplevelser, så man får lyst til at prøve igen. Mødet med naturen spiller desuden en stor rolle i faget. Du får her en unik mulighed for at mærke vores sidste vilde natur i Danmark - havet. Legen er et vigtigt element, når man skal tilegne sig nye færdigheder, og vi vægter den gode stemning og latter.

Hovedfagets værdier:             

  • Udfordringer for den enkelte 
  • Fællesskab
  • Tryghed i vand
  • Medbestemmelse og medansvar
  • Sikkerhed på havet
  • Høj faglighed 
  • Humor og hygge
  • Plads til at nyde øjeblikket 

Undervisnings-former

- hvordan gør vi?

Klasseundervisning, teoretisk oplæg, gruppearbejde og mesterlære.
Teoriundervisning foregår med udgangspunkt i de erfaringer, eleverne har gjort sig på og i vandet.
Holdet får undervisning både individuelt og i grupper.

Forudsætninger

- hvad forventer vi af dig som elev?

Du skal deltage aktivt i undervisningen og indgå i fællesskabet på en solidarisk måde.

Det forventes ikke af dig, at du har nogle særlige forudsætninger inden for vandsport, men det er vigtigt, at du bidrager med det du kan.

Kompensation

- hvad gør vi for at alle kan være med?

Havnen, svømmehallen, både, kajakker  og andre fartøjer er indrettet således, at alle uanset fysiske og kognitive forudsætninger kan deltage i vandsport

Praktiske forhold

- hvad har vi at gøre med?

Undervisningen foregår dels i undervisningslokalet på havnen, dels på havet i forskellige fartøjer og dels i svømmehallen.

Der er egenbetaling på 200 kr. som dækker ture ud af huset.

Aktiviteter i og ud af huset

- hvad gør vi?

Når vejret tillader det, vil den praktiske undervisning foregå i, på og omkring havet. Vi tager på tur med overnatning. Den almindelige undervisning foregår i sommerhalvåret på havnen eller ved badebroen  og vi er for det meste væk i alle pauser på dage med Vandsport.

Vælg dette hovedfag hvis du...

- hvilket udbytte får du som elev?

  • vil have uforglemmelige oplevelser på havet i et forpligtende fællesskab.
  • vil lære nye sider af dig selv at kende

Undervisere

Dan Ellegaard
Dan EllegaardHøjskolelærerDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Karin Steffensen
Karin SteffensenHøjskolelærerDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Nicolai Heine Holm
Nicolai Heine HolmHøjskolelærerDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Pierre Baad
Pierre BaadHøjskolelærerDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Alle fag i "Det bevægende fagrum"

hvor fagene handler om krop, bevægelse og puls.