Jubilæum

Egmont Højskolen fejrede 50 års jubilæum i 2006

JubilæumBøger.

Egmont Højskolen har i anledning af højskolens jubilæum fået produceret de nedenstående to bøger af henholdvis Hanne Klitgaard Larsen og Michael Petersen.

"Klædt på til livet - en krønike om Egmont Højskolen 1956-2006"

af Hanne Klitgaard Larsen.

Bogen fortæller Egmont Højskolens historie og rummer en række interviews med tidligere og nuværende lærere og elever. Bogen er et historisk dokument over en højskole, som helt fra sin start i 1956 har haft en særlig forpligtigelse overfor mennesker med handicap. Det første kapitel i bogen fortæller om Egmont Højskolen under fem meget forskellige forstandere. Resten af bogen er tematisk opbygget og belyser den historiske udvikling inden for temaer som lærerkollegiet, elevdemokrati og om, hvordan elever med et praktisk og personligt hjælpebehov har fået hjælp på højskolen gennem tiden.

Formand for De Samvirkende Invalidorganisationer Stig Langvad udtaler om bogen:

”læs en varm og relevant beretning af ét af skolens succesprodukter, Hanne Klitgaard Larsen, om en særlig og betydningsfuld højskole i medgang, modgang og medgang igen.

"Solidaritet, myndighed og værdighed - et øjebliksbillede"

af Michael Petersen

Højskolelærer og Informationsmedarbejder Michael Pedersen har skrevet bogen ”Solidaritet, myndighed og værdighed – et øjebliksbillede”. Bogen sætter fokus på forskellige temaer, der har stor betydning for mennesker med handicap. Bogens hovedmål er at se frem i tiden og at give et bud på, hvordan mennesker med handicap får mulighed for fuld deltagelse i uddannelsessystemet – livslang læring, på arbejdsmarkedet og i fritidslivet.

En større del af bogen består af bidrag fra eller interviews med nøglepersoner inden for de forskellige temaer, bogen behandler. Der er i bogen blandt andet et interview med undervisnings-minister Bertel Haarder, om hvordan fremtidens uddannelsessystem kan indrettes så det tilgodeser behovene hos mennesker med handicap. Desuden er der et interview med socialminister Eva Kjer Hansen om situationen for mennesker med særlige behov efter kommunalreformens gennemførelse. En række fagfolk, organisationsfolk og forskere giver også deres bud på fremtiden.

Bøgerne kan selvfølgelig læses her på hjemmesiden. Klik på billedet af den bog du vil læse for at få den vist, eller højreklik på billedet og vælg "gem destination som..." for at gemme bogen på din computer. Da bøgerne er ret store, kan det dog godt tage lidt tid at hente dem.

Klædt på  til livet Solidaritet,  myndighed og værdighed
Klædt på til livet
- en krønike om Egmont Højskolen 1956-2006
af Hanne Klitgaard Larsen.
(6,1 Mb)
Solidaritet, myndighed og værdighed
- et øjebliksbillede
af Micheal Petersen.
(3,2 Mb)

Bøgerne ligger på hjemmesiden i PDF format, defor kræver det, at du har Adobe Reader installeret. Har du ikke det, kan du hente programmet ved at klikke på billedet herunder.

get_adobe_reader

Avisartikler
Her kan du læse, hvad der er blevet skrevet i pressen om Højskolens 50 år's jubilæum.
Klik på billedet af artiklen for at læse den.

odder-avis-081106-small

Minister på besøg & Højskole får svømmehal