Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
4.jpg

Moderne tider

I årene efter nybyggeriet kom der rigtig vind i sejlene på Egmont Højskolen, som den nu hed. Elevtallet steg og skolen var en succes. Men det hårde arbejde gennem årene og de nye tider med bl.a ungdomsoprør (det kom også til Hou..), gjorde, at Oluf Lauth i 1972 overlod forstanderposten til Erik Anderson. Oluf brugte i årene derefter meget tid på at arbejde for bedre vilkår for handicappede, skrive artikler i aviserne samt at være redaktør på Danmarks Radios sociale brevprogram "Nogen at tale med". Oluf Lauth døde i 1990.
En af forandringerne på skolen i de nye tider var, at skolens formål i 1970 blev ændret til at være "en skole for alle - med et særligt ansvar overfor mennesker med fysisk handicap". Denne integrationstankegang fungerer idag, men har sandelig ikke altid gjort det. Skolen har gennem hele sin historie arbejdet på at forbedre forholdene for mennesker med handicap gennem oplysning og uddannelse. Dieter Küssner blev ny forstander i 1979 og afløstes i 1985 af Ejvind Mortensen, og begge fortsatte dette arbejde, som videreførtes af den tidligere forstander Ole Lauth, søn af Oluf Lauth. 


En af flere nyskabelser under Ole Lauth, der har været forstander siden 1991, er, hvad vi i daglig tale kalder vores "hjælperordning, læs mere under afsnittet BPA. Ordningen muliggør, at elever, der har et fysisk hjælpebehov, kan modtage den nødvendige hjælp af andre elever, der ansættes hertil. Så udover at være højskoleelever på lige fod, indgår eleverne altså i et gensidigt forpligtende forhold, hvilket er meget udviklende for begge parter - men også krævende.
Egmont Højskolen har næsten gennem hele sin historie til stadighed udvidet sine bygninger og sit elevtal, men vi ved kun alt for godt, at dette hurtigt kan ændre sig. I de senere år har højskolebevægelsen haft det vanskeligt, og en del skoler har måttet lukke. Selv hæderkronede institutioner som Rødding Højskole og Askov Højskole har haft svære tider, så vi er ikke fredet på nogen måde.
Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan glæde os over, at Egmont Højskolens historie har handlet om medmenneskelighed, hårdt arbejde  og succes.

toforstandere
Dieter Küssner og Ejvind Mortensen
Senest opdateret: Fredag, 15. Juni 2018 11:39
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12