Faciliteter og udstyr

I forbindelse med Egmont Højskolens nye tilbygning Vandhalla, som blev indviet den 28. februar 2013, fik højskolen et nyt træningsrum på ca. 300 m2.
Rummet ligger i forbindelse med den nye mulithal og selve svømmehallen. Der er adgang til tilgængelige omklædningsrum og der er vinduer med til kig i svømmehallen og store vinduer, der forbinder træningsrummet med idrætshallen. Hele den ene væg i træningsrummet har vinduer ud mod verden med godt lysindfald og store karme, hvor man kan sidde og hygge mellem øvelser.

 

Det 300m2 store træningsrum blev taget i brug lige fra starten.
Det 300m2 store træningsrum blev taget i brug lige fra starten

 

Mellem ‘verden udenfor’, svømmehal og idrætshal ligger træningsrummet altså placeret. Det  stemmer meget godt overens med tankerne og danner fine rammer for projektet “Bevægelseseksperimentariet”.

Vi skylder stor tak til Trygfonden og Helsefonden for tillid til os og tro på projektet. Uden deres økonomiske støtte kunne vi ikke gennemføre projektet, som er nytænkende på flere plan.


Tilgængeligheden i rummet
Selve rummets træningsmaskiner er indkøbt, så de kan tilpasses den enkelte bruger. Flere maskiner kan med en simpel tilretning også anvendes af en person siddende i en kørestol. Derudover er der indkøbt forskellige enkeltdele, der benyttes på maskinerne for at fastspænde, justere og tilrette maskiner til forskellige fysiske funktionsnedsættelser.
Men et rum alene får jo ikke nødvendigvis et menneske til at bevæge sig. Hverken på Egmont Højskolen eller i resten af verden.

 

Senest opdateret: fredag, 26. december 2014 15:40