Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
6.jpg

Undervisning

Vi tilbyder individuelt tilpasset undervisning og støtte med henblik på videre uddannelse og arbejde. Undervisningen foregår i:
  • Hoved-og modulfag
  • Praktikforløb
  • Kompetencegivende /ekstern undervisning
  • Øvrige aktiviteter, herunder boundervisning

Hoved-og modulfag:
Den unge har mulighed for at vælge 2 hovedfag og 5 modulfag blandt Egmont Højskolens tilbud. Der vil i vejledningen blive lagt vægt på, at det hovedfag og de fag der vælges, komplementerer de fokusområder den unge har for sin UUplan. Eksempler på fag er: Handicapidræt, kommunikation, madlavning, at fortælle sig selv, brugeruddannelse,
dansk(ordblinde, FVU)m.m.


Se vores hovedfag og modulfag og evt. vores skema for mere information.


Praktikforløb
Efter behov kan der tilrettelægges praktikforløb både i og udenfor huset. Det kan være halvdags, heldags eller en uge afhængig af behov. Der er mulighed for at lave mindre forløb i højskolens egne praktiske afdelinger: Hjemmehjælp, pedel, køkken, kontor og IT-afdeling. Derudover har vi mulighed for at lave mindre praktikforløb i lokalområdet indenfor butik, børnehaver, m.m.

 

Kompetencegivende/ekstern undervisning
Egmont Højskolen samarbejder med VUC i Odder, hvor der er mulighed for at tage fag på AVU og HF niveau. Det er muligt at deltage i 15 timers ekstern undervisning, mens man er elev på Egmont Højskolen.

 

Øvrige aktiviteter:
Egmont Højskolen tilbyder elementer af boundervisning med henblik på at den unge udvikler muligheden for at leve et så selvstændigt liv som muligt. Rengøring, tøjvask, madlavning, indkøb og økonomi kan vælges som fag eller tilrettelægges som individuelle forløb. For unge som har eller er på vej til at få en hjælperordning er der fag, som er målrettet disse områder.

Et højskoleliv er meget andet end undervisning. Udenfor undervisningen er der rig mulighed for at bruge skolens faciliteter og eleverne organiserer ofte selv idrætsaktiviteter, ture til byen, fester m.m. Den unge har mulighed for at afprøve og træne personlige og sociale kompetencer i kostskolemiljøet.

Metode:
Egmont Højskolens værdigrundlag indeholde ordene: værdighed, myndighed og solidaritet og det tager vi også alvorlig i de metoder vi bruger i afklaring af handleplaner og udviklingsmål. Den unge selv skal have ejerskab over planerne

 

 

Senest opdateret: Onsdag, 9. August 2017 11:48
  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12