Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
2.jpg
Livskraft
livskraft 021 full
Et kig ind på Egmont Højskolen

 

bev eks

Etisk regnskab

torsdag, 11. februar 2010 20:18

På Egmont Højskolen har vi i efteråret 2004 haft et modulfags-hold med overskriften "Etisk regnskab". Eleverne og lærerne på dette fag har planlagt og gennemført en undersøgelse af højskoleelevernes individuelle syn på tre hovedkategorier af skolens virke. Kategorierne er "Undervisning", der omfatter fagudbud, undervisningskvalitet m.m., "Højskoleliv", der omfatter aktiviteter udenfor undervisningen såsom fritidstilbud, socialt samvær m.m., samt "Det praktiske", der omhandler fysisk indretning, undervisningsarbejdsmiljø, kost m.m.

Udover denne undersøgelse har vi også afholdt en debat-dag, hvor disse spørgsmål blev debatteret i skiftende grupper. Desuden producerede hver bordgruppe en stor tegning, der på mere kunstnerisk og fantasifuld måde skulle give udtryk for elevernes oplevelse af deres højskoleophold.

resultaterResultatet af spørgeskemaundersøgelsen kan ses ved at klikke her eller på billedet. Der er produceret grafiske afbildninger af resultaterne for udvalgte spørgsmål og kategorier, disse vises ved at klikke på linket for de pågældende spørgsmål.

Hensigten med undersøgelsen er at sammenholde resultaterne for at kunne vurdere, hvor der er områder, som kræver umiddlebare ændringer. Samtidig håber vi at kunne identificere områder, der på længere sigt måske skal gennemgå forandringer.

Vi har også startet et elevparlament i dette semester. Dette har til formål at forbedre kommunikationen mellem elever og personalegrupperne på skolen. Parlamentet deltager i det ugentlige personalemøde, og vi må konstatere, at konstruktionen indtil videre har været en success.

Vi må som lærere på "Etisk regnskab" desuden konstatere, at eleverne har deltaget konstruktivt i denne evalueringsproces, der er gennemført med det primære formål at forbedre skolens hverdag for såvel elever som ansatte. Når processen har været vigtig for os lige nu, er det særligt fordi, skolen er vokset meget  de senere år. Vi har p.t. 134 højskoleelever, hvilket tydeligt kan mærkes i hverdagen. Skolens vokseværk kan naturligvis ses som en bekræftelse på, at meget fungeret godt på højskolen, men mange mekanismer forandres, når der er så mange mennesker involveret og "nærheden" mellem disse kan komme til at lide under væksten. Vi håber med denne evaluering at komme nogle af disse eventuelle problemer i forkøbet.

Egmont Højskolen, 28. oktober 2004

Yutaka Kataoka, Hans Otto Lunde & Etisk Regnskabs holdet

Stillingsopslag:

Ansøg som hjælperelev

Hvis du har lyst til at gå på højskole og samtidig være hjælper for en anden elev, så er der ledige stillinger til det kommende semester, som starter søndag den 7. januar.

Du kan læse mere om højskolens hjælperordning her: BPA. Du kan lave en online-ansøgning her: online-ansøgning. Du kan også kontakte Karin Busk Sørensen direkte på 51292530.Åbne Arrangementer:

Egmont Højskolens historie

Onsdag d. 24. Januar kl. 19:30.

Ved forstander ole Lauth.

Forstander Ole Lauth var med da Egmont Højskolen blev startet af hans forældre i 1956. Ole fortæller om skolens historie og om de værdier, som Egmont Højskolen bygger på.

Fra skoletræt til egen chef

Onsdag d. 31. Januar kl. 19:30.

Ved jamil Mehdi.

Jamil tager med sit personlige foredrag deltagerne med på en skarp og inspirerende fortælling om sin barske opvækst, som søn af to forældre, der flygtede fra det dengang borgerkrigsramte Libanon.

Læs mere …

Fremtidens Internet - klik for at genstarte...

Onsdag d. 7. februar kl. 19:30.

Ved højskolelærer Hans Otto Lunde.

Internettet er den største teknologiske og samarbejdsmæssige bedrift, der er gennemført på denne side af 2. verdenskrig. Man glemmer i det det daglige let, hvor fantastisk et værktøj det er, og hvor godt det fungerer. Men der er nogle problemer, som presser sig på.
Læs mere …

Kunsten at rumme og dele de svære tanker om døden

Onsdag d. 21. februar kl. 19:30.

Ved Sygehuspræst Ruth Østergaard Paulsen

Ruth har været sygehuspræst i 17 år og møder dagligt mennesker som pludselig bliver nødt til at forholde sig til døden. Hun har haft utallige samtaler med både syge, dødende og deres pårørende, og har erfaret at vi mennesker generelt har meget svært ved at tale sammen om de svære ting.
Læs mere …

  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12