Søg
Close this search box.

Langt ophold

Et langt ophold på Egmont Højskolen er et “klassisk” højskolekursus bestående af undervisning, foredrag, studietur, vejledning mm. Det er et internat-kursus, hvilket betyder, at man som elev bor på skolen under hele opholdet.

Det traditionelle formål med et højskoleophold har siden højskolernes barndom været “at blive oplyst og oplivet”. På mere nutidigt sprog kan man sige, at det handler om at få en større horisont i forhold til at forstå sin tid og omverden – og sig selv. At blive en myndig og glad voksen, der har overskud til at tage vare på sine medmennesker og det samfund, man er en del af.

Selvom Egmont Højskolen på mange måder er en speciel højskole, så er dette formål og disse værdier også vores.

Hovedfag

Du vælger som højskoleelev to hovedfag. Det er fag, du har ret mange timer i og de foregår gennem hele semesteret. Så det er vigtigt at vide noget om, hvilke hovedfag, man kan vælge imellem. Ofte er man tilbøjelig til at vælge noget, “man kender”. Men måske skal du overveje at bruge dit ophold til også at prøve noget nyt?

Modulfag

Disse fag fylder ikke så meget i skemaet, og desuden kan du vælge dem flere gange i løbet af semesteret. Derfor er der også mange flere af dem, og der er måske også nogle “mærkelige” fag, du ikke troede, man kunne have på en højskole.

Kursusindenhold

Hvad er egentlig indholdet af sådan et højskolekursus?

Det består af mange forskellige ting som undervisningsfag, studieture, fællestimer, vejledning, fritidsaktiviteter. Nogle af disse er valgfrie, mens andre er obligatoriske. Man kan f.eks selv vælge sine fag, men fællestimer deltager alle elever i.

Ny Elev

Som kommende elev er der forskellige ting, man skal forholde sig til.

Det kan dreje sig om at flytte adresse, om forsikring, hjælpemidler osv. Men det kan også være ting, man skal huske at tage med, da man jo skal bo på højskolen. Og mange andre ting.

STU

Nogle unge har ikke haft et let uddannelsesforløb i folkeskolen og videre frem. Derfor findes der et alternativt uddannelsestilbud, der kaldes “Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse”. Og et højskoleophold kan godt være en del af et STU-forløb.

Priser og tilskud

Det er desværre ikke gratis at gå på højskole. Vi har ansatte, der gerne vil have lidt i løn, og højskolen har mange andre udgifter, så et højskolekursus er ikke gratis.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside. Ved fortsat brug af siden godkender du vores cookie- og privatlivspolitik.