Søg
Close this search box.

Ny Elev

Velkommen på Egmont Højskolen!

Som ny elev på Egmont Højskolen er du sikkert både spændt og nysgerrig på den første tid, og på hvordan højskoleopholdet forløber.

Du har sikkert også spørgsmål til hvordan stedet fungerer, og til hvad vi forventer af dig. Her forsøger vi at besvare nogle af de spørgsmål, der normalt dukker op inden et højskoleophold.

Du kan læse om både praktiske hverdagsting og om, hvordan den første tid kommer til at forløbe. Det er god viden, som vi forventer, at du har sat dig ind i, inden du kommer.
Det er naturligvis ikke alting, vi kan forklare her, så hvis du stadig er i tvivl om noget, er du selvfølgelig velkommen til at ringe til os.

Læs siderne grundigt igennem – så er du godt forberedt.

OBS!
Som  ny borger eller assistent på Egmont Højskolen skal du være opmærksom på, at der inden opstart på højskoleopholdet forekommer et oplæringsdøgn. Du får forud for opholdet en informationmail med datoen for oplæringsdøgnet.

Husk - før start!

Her er en lille huskeliste til ting du skal gøre INDEN du starter på dit højskoleophold.

Husk at medbringe – eller brug fragtmanden

Udover tøj, håndklæder, toiletsager og andre almindelige personlige ting, er der et par ting, vi beder om, at du medbringer:

Sygesikringsbevis, evt. medicinkort samt dit pas.
Dyne, pude, rullemadras og sengelinned.
Madkasse samt drikkedunk, for at nedbringe brug af plasticposer og emballage.
Det vil desuden være praktisk at medbringe cykel, sportstøj og badetøj.

Hvis du sender større ting som fragtgods, kan det sendes, så det leveres på skolen inden semesterstart. Husk at mærke tingene med dit navn.

Folkeregisteradresse og postadresse

Du skal IKKE flytte din folkeregisteradresse til højskolen, da et højskoleophold betragtes som midlertidig flytning.

Derimod er det en god idé at melde midlertidig flytning til postvæsenet.

Hjælpemidler

Eventuelle hjælpemidler såsom speciel seng, badestol osv. bør du sende til skolen inden den kursusstart (med dit navn på). Hvis du har hjælpemidler derhjemme, så tag dem med.

Optræning og fysioterapi

Hvis du skal gå til optræning eller fysioterapi, skal det foregå i fritiden og bør aftales inden kursusstart. Behandlingen kan foregå hos en fysioterapeut i Odder, Skanderborg, Beder eller Århus. Du skal selv betale for behandling eller evt. have lavet en betalingsaftale med socialforvaltningen i din kommune før kurset starter, ligesom du selv skal betale og arrangere transport (evt. med Falck).
Onsdag eftermiddag er fri til sådanne ting.

Forsikring

Skolen kan ikke forsikre dig og dine ejendele. Derfor skal du selv sørge for, at du har en gyldig ansvars-, indbo- og ulykkesforsikring. Er du under 21 år gammel, er du sandsynligvis dækket af dine forældres forsikring. Tjek med dit forsikringsselskab.

Samtykkeerklæringer

Den 25. maj 2018 trådte en ny persondataforordning i kraft. Det medfører, at du før kursusstart skal underskrive en samtykkeerklæring, som giver os lov til at indhente og opbevare almindelige personoplysninger og følsomme personoplysninger, hvor det er nødvendigt samt bruge fotos i markedsføringssammenhænge.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside. Ved fortsat brug af siden godkender du vores cookie- og privatlivspolitik.