Søg
Close this search box.

Kommune

Følgende oplysninger er målrettet kommunale sagsbehandlere.

Generelt om skolens hjælpe- og støtteordninger efter den sociale lovgivning

Egmont Højskolen er en almindelig folkehøjskole, men har et særligt ansvar overfor elever med handicap.

Elever med et meget begrænset hjælpebehov kan få dette dækket af skolens hjemmehjælpsafdeling (HHA).

Elever med bevilget ledsageordning efter § 97 kan efter aftale med hjemkommunen tilbydes ledsager fra skolens ledsagerkorps.

Elever med et større behov for pleje, hjælp til udførelse af praktiske opgaver, ledsagelse og/eller pædagogisk støtte kan ikke forvente at få dækket disse af skolens ansatte, men har mulighed for i samarbejde med skolen at ansætte egne assistenter iht. hjemkommunens bevillinger.

Særligt om borger/assistent-ordninger

Kommunernes bevilling til borger/assistent-ordningerne sker sædvanligvis med udgangspunkt i Servicelovens § 83, 85, 94, 95, 96, og 97.

Borgerne bevilges fra ca. 20 – 100 timer om ugen afhængigt af den enkeltes behov.

Skolens kontaktlærere er behjælpelige med annoncering, ansættelsessamtaler, oplæring, løbende vejledning m.v.

Skolens kontor administrerer efter aftale med hjemkommunerne borger/assistent-ordningerne mht. fx ansættelseskontrakter, udbetaling af løn, arbejdsmiljøregler m.v.

Skolens HHA dækker som udgangspunkt borgernes hjælpebehov om natten i form af tilslutning til kald. Desuden tilbydes løbende råd og vejledning til alle borger/assistent-ordninger.

Borgerens hjælpebehov i undervisningstiden dækkes af hjælpelærere.

Assistenterne er samtidig højskoleelever, der vælger hoved- og modul-fag uafhængigt af borgeren. Assistenterne betaler for højskoleopholdet ud af deres løn.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside. Ved fortsat brug af siden godkender du vores cookie- og privatlivspolitik.