Kan du begejstre elever og gøre dem levende optaget af at være en del af et bevægende og fysisk aktivt fællesskab? Har du lyst til at arbejde på Danmarks største og mest rummelige højskole, og kan du formidle din viden og kunnen på en nærværende måde, der balancerer det faglige og menneskelige med en perspektivering af fagenes både kulturelle og personlige betydning – i et forpligtende fællesskab med stærke relationer? Så er dette måske noget for dig?
Vi søger en engageret højskolelærer, der kan indgå i et team af undervisere på vores hovedfag Sport 360, Krop, natur & fællesskab og i det vi kalder det bevægende fagrum, hvor det er kroppen, bevægelsen og pulsen, der er i højsædet. Stillingen er som udgangspunkt en fuldtidsstilling, og vi ønsker gerne tiltrædelse 1. august 2025
Egmont Højskolen er en almen folkehøjskole for alle, hvor vi vægter samspillet mellem mennesker med vidt forskellige liv og muligheder og har et særligt ansvar for elever med handicap og funktionsnedsættelse. Skolens virke bygger på ligeværdighed, myndighed og solidaritet.
Da ca. 85 af vores 215 elever har et handicap eller en funktionsnedsættelse, er specialundervisning en væsentlig del af en højskolelærers forpligtelse. Det betyder, at det som underviser er centralt, at man er i stand til at indtænke tilpasninger til forskellige fysiske og kognitive funktionsniveauer i undervisningen. Vi kræver ikke specifikke forudsætninger, men lyst og vilje til, og gerne erfaring med, at arbejde med de metoder, som fremmer den enkelte elevs læring og et inkluderende undervisningsmiljø.
Vi forventer, at du har humor, er faglig dygtig og har lyst til at undervise i en mangfoldig elev- og lærerflok, samt at du er igangsættende, tålmodig og optimistisk. Vi forventer, at du kan afstemme undervisningen efter elevernes forudsætninger og ambitionsniveau. Det er vigtigt for os, at du er fleksibel, god til at formidle både praktisk og teoretisk samt god til at samarbejde med kolleger på kryds og tværs.
Idrætsfagene – Sport 360 og Krop, natur og fællesskab
I forhold til fagene, som er kendetegnet ved en bred idræts- og bevægelsesmæssig ramme både inde og ude, er det vigtigt for os, at du kan genkende dig selv i flere af nedenstående punkter.
Du … :
- er en ildsjæl, der har blik for og brænder for tilpasninger til den enkelte og ser muligheder i stedet for begrænsninger,
- ser tilpasninger og udvikling inden for området, som en naturlig del af dit daglige ansvarsområde,
- besidder en bred almen viden indenfor det idrætsfaglige område, teoretisk såvel som praktisk,
- er interesseret i parasport og har en fornemmelse for breddeidræt,
- er nysgerrig på viden, forskning og udvikling inden for parasport/handicapidræt,
- er innovativ i din tilgang til den enkeltes mulighed for deltagelse og gerne går ét skridt længere med tilpasninger,
- er en, der har evner og lyst til at se og integrere bevægelse og idræt i andre fag end oplagte bevægelsesfag.
Andre fag
Som det fremgår af vores hjemmeside, www.egmont-hs.dk har vi mange fagområder, så skriv, hvis der er andre fag, du kan dække eller synes du har noget særligt at bidrage med.
Højskolelærer på Egmont Højskolen:
Som højskolelærer på Egmont Højskolen består ca. halvdelen af din stilling af undervisning og forberedelse, herunder også studieture, sommerkurser og fagdage. Herudover kommer samværsdelen som bl.a. dækker over dag- og weekendvagter, samvær og sociale arrangementer, møder, udvalgsarbejde, særlige arrangementer, fagrelaterede kontakter uden for huset, udvikling samt kontaktlærerarbejde med eleverne.
Kontaktlærerarbejdet er en af højskolelærernes vigtigste funktioner. Alle fastansatte lærere er sammen med en anden lærer tilknyttet en bordgruppe med ca. 14 elever. Hver lærer er vejleder for ca. 7 elever. Lærer og elever mødes bl.a til morgenmad og frokost. Derudover er der et ugentligt møde i bordgruppen. Hovedoverskrifterne for kontaktlærerarbejdet er: Vejledning, omsorg og nærvær, praktisk og pædagogisk hjælp, udslusning, supervision af borger/assistentgrupper, forældresamarbejde og kontakt til diverse instanser.
Praktisk:
Stillingen aflønnes efter “Bekendtgørelse om ansættelsesvilkår for forstandere, viceforstandere og lærere ved folkehøjskoler”. Du kan læse mere på Højskoleforeningens hjemmeside: www.ffd.dk (under administration er der henvisning til løn-og ansættelsesvilkår)
Skriftlig ansøgning via mail på: , og den skal være skolen i hænde senest søndag d. 25. maj, og der vil blive afholdt samtaler i starten af uge 23.
Yderligere oplysninger og svar på eventuelle spørgsmål hos:
Viceforstander, Marianne Thorhauge, tlf.: 21734702, mail:
Forstander Søren Møllgaard Kristensen tlf.: 61305418, mail: