Søg
Close this search box.

Arrangement

Vel overstået

Rosàlia De Souza Quarteto 55º

Samba og bossanova-Koncert

onsdag 25. oktober 2023 kl: 19:30

Rosàlia de Souza er en af nutidens mest spændende og engagerende fortolkere af Samba, Bossa Nova og den bredere brasilianske musiktradition. I hendes stemme og optræden føler man essensen og raffinementet af Rio de Janeiro (hendes fødeby) i 60’erne, mens hendes individualitet lyser igennem med en moderne sensibilitet og energi. Hun har arbejdet med nogle af de største navne i Brasilianske musik (Marcos Valle, Toco, Roberto Menescal) samtidig med at hun har udviklet tæt samarbejde med nogle af europas bedste musikere og har 13 udgivelser i eget navn. Rosalia rejser over hele verden, og de 55º er Københavns breddegrad, hvor denne gruppe har sit udspring.

I Danmark kan man ikke forestille sig en mere passende trio til et samarbejde med Rosalia. Mester trommeslageren Jonas Johansen er, udover at være kendt gennem årtier på toppen af den danske jazzscene, også ekspert i den brasilianske musiktradition (Eliane Elias m.fl.) Peter Rosendal kombinerer folke- verdens- og jazzmusik på en helt unik måde, og har både indspillet og boet i Brasilien i længere perioder. Graig Earle er kendt for sit solide virtuost understøttende basspil med varm lyd og rytmisk overskud. Sammen har de 3 danskboende musikere spillet hundredvis koncerter sammen på tværs af en bred vifte grupper, fra Chris Minh Doky Trio over Nancy Harms Kvartet, Rosendal.Earle.Templeton, Magnus Thuelund Trio og til Line Kruses Grupper.

Rosalia blev introduceret til Jonas Johansen i 2017 under en uges koncerter på Montmartre, og de to opdagede straks, at de var et stærkt musikalsk match. Siden det har bandet spillet flere succesrige turnéer med enormt positive reaktioner på festivaler og spillesteder rundt i Danmark og Sverige.

Rosàlia De Souza – Vokal
Peter Rosendal – Klaver
Graig Earle – Kontrabas
Jonas Johansen – Trommer

Det bliver en koncertoplevelse, som med garanti vil bringe brasiliansk solskin og varme direkte ind i publikums hjerter. Repertoiret bliver en blanding af kendte- og mindre-kendte numre fra brasilianske mestre som Antonio Carlos Jobim, Joyce Moreno og Chico Buarque, samt brasiliansk-inspirerede originale kompositioner fra orkestrets medlemmer.

“Et ganske betagende bekendtskab kan man roligt sige, at den brasilianske sanger Rosalia De Souza viste sig at være….” og, “…man må sige, at miraklet indtraf… ♥♥♥♥♥ Henrik Palle, Politiken

Smilets ambassadør

- Foredrag Jesper Grønkjær

onsdag 11. okt. 2023 kl: 19:30

Grundtvig lever

Fortællekoncert v. Bolette og Jakob Elvstrøm

onsdag 1. nov. 2023 kl: 19:30

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside. Ved fortsat brug af siden godkender du vores cookie- og privatlivspolitik.