Spring til hovedartiklen - genvej for blinde
4.jpg
Livskraft
livskraft 021 full
Et kig ind på Egmont Højskolen

 

bev eks

Lokale fødevarer skal mætte kostskole-elever

søndag, 30. april 2017 22:07

Eriksminde Efterskole, Hou Maritime Idrætsefterskole og Egmont Højskolen bespiser hver dag – tre gange om dagen – i alt ca. 600 mennesker, og det vil de gerne gøre med lokale råvarer.

 

De tre af Odder Kommunes kostskoler, som alle ligger i eller tæt på Hou, har et samlet madbudget på mere end 6 mio. kr, og de tre skoler tager nu initiativ til, at nogle af de mange penge kan være med til at støtte lokale producenter ved at skolerne køber flere lokalt producerede fødevarer – til gavn for både miljø og lokalsamfund.

 

Derfor havde de tre skoler inviteret til et informationsmøde, hvor interesserede, lokale fødevare-producenter kunne møde skolerne til en uforpligtende snak om mulighederne for at indlede et samarbejde.

 

Johannes Schønau fra Egmont Højskolen byder velkommen til informationsmødet.

Johannes Schønau fra Egmont Højskolen byder velkommen til informationsmødet.

 

Mødet blev holdt på Egmont Højskolen, hvor initiativtager Johannes Schønau, der sidder i højskolens Bæredygtighedsudvalg, bød velkommen og fortalte om tankerne bag initiativet.
Egmont Højskolen er med i et landsdækkende netværk af højskoler, der forsøger at forbedre højskolernes miljøaftryk, og Johannes Schønau kunne bla. fortælle at andre højskoler er i gang med, eller overvejer, lignende initiativer.

Efter indledningen var der en enkelt fællessang fra højskolesangbogen, og derefter præsenterede deltagerne sig for hinanden. Skolerne var bla. repræsenteret ved deres køkkenledere, som fortalte om deres køkkener, og om hvilke fødevarer de var interesserede i at aftage.

 

Forstander på Eriksminde Efterskole Søren Møllgaard Kristensen.

Forstander på Eriksminde Efterskole Søren Møllgaard Kristensen.


Derefter præsenterede de fremmødt producenter sig og fortalte om, hvilke produkter de havde at tilbyde. Herefter gik resten af aftenen med, at de forskellige parter fik lejlighed til at snakke sammen, og lave aftaler om fremtidig samhandel.

 

En del lokale fødevareproducenter mødte op til mødet. Andre havde på forhånd meddelt, at de var interesserede, men at de ikke kunne være med til mødet.

En del lokale fødevareproducenter mødte op til mødet. Andre havde på forhånd meddelt, at de var interesserede, men at de ikke kunne være med til mødet.

 

Køkkenleder Ditte Jensen fra Hou Maritime Idrætsefterskole fortalt om HMI's køkken.

Køkkenleder Ditte Jensen fra Hou Maritime Idrætsefterskole fortalt om HMI's køkken.

 

Helle Ljungdahl, der er køkkenleder på Eriksminde Efterskole, fortalte bla. at mange af deres elever gik op i, at deres kost var økologisk.

Helle Ljungdahl, der er køkkenleder på Eriksminde Efterskole, fortalte bla. at mange af deres elever gik op i, at deres kost var økologisk.

 

Forstander Ole Lauth, Egmont Højskolen og forstander Søren Møllgaard Kristensen, Eriksminde Efterskole taler med et par lokale landmænd.

Forstander Ole Lauth, Egmont Højskolen og forstander Søren Møllgaard Kristensen, Eriksminde Efterskole taler med et par lokale landmænd.

 

Egmont Højskolens køkkenleder Kasper Holm Pedersen taler med de lokale landmænd Helge Sørensen fra Holtgaard og Ole Haahr fra HO Landbrug.

Egmont Højskolens køkkenleder Kasper Holm Pedersen taler med de lokale landmænd Helge Sørensen fra Holtgaard og Ole Haahr fra HO Landbrug.

 

Køkkenleder på HMI, Ditte Jensen fik en vareprøve fra Stougaard Biavl.

Køkkenleder på HMI, Ditte Jensen fik en vareprøve fra Stougaard Biavl.

 

Stillingsopslag:

Ansøg som hjælperelev

Hvis du har lyst til at gå på højskole og samtidig være hjælper for en anden elev, så er der ledige stillinger til det kommende semester, som starter søndag den 7. januar.

Du kan læse mere om højskolens hjælperordning her: BPA. Du kan lave en online-ansøgning her: online-ansøgning. Du kan også kontakte Karin Busk Sørensen direkte på 51292530.



Åbne Arrangementer:

Egmont Højskolens historie

Onsdag d. 24. Januar kl. 19:30.

Ved forstander ole Lauth.

Forstander Ole Lauth var med da Egmont Højskolen blev startet af hans forældre i 1956. Ole fortæller om skolens historie og om de værdier, som Egmont Højskolen bygger på.

Fra skoletræt til egen chef

Onsdag d. 31. Januar kl. 19:30.

Ved jamil Mehdi.

Jamil tager med sit personlige foredrag deltagerne med på en skarp og inspirerende fortælling om sin barske opvækst, som søn af to forældre, der flygtede fra det dengang borgerkrigsramte Libanon.

Læs mere …

Fremtidens Internet - klik for at genstarte...

Onsdag d. 7. februar kl. 19:30.

Ved højskolelærer Hans Otto Lunde.

Internettet er den største teknologiske og samarbejdsmæssige bedrift, der er gennemført på denne side af 2. verdenskrig. Man glemmer i det det daglige let, hvor fantastisk et værktøj det er, og hvor godt det fungerer. Men der er nogle problemer, som presser sig på.
Læs mere …

Kunsten at rumme og dele de svære tanker om døden

Onsdag d. 21. februar kl. 19:30.

Ved Sygehuspræst Ruth Østergaard Paulsen

Ruth har været sygehuspræst i 17 år og møder dagligt mennesker som pludselig bliver nødt til at forholde sig til døden. Hun har haft utallige samtaler med både syge, dødende og deres pårørende, og har erfaret at vi mennesker generelt har meget svært ved at tale sammen om de svære ting.
Læs mere …

  • VILLAVEJ 25, HOU
  • 8300 ODDER
  • TLF: 87 81 79 00
  • FAX: 87 81 79 79
  • E-MAIL: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR nr. 46 23 11 12