Søg
Close this search box.

Hovedfaget:

Elektronisk Musik

Fagligt indhold

- Hvad går faget ud på?

Elektronisk musik er for dig der har et ønske om, at udvikle dine evner inden for musikproduktion på computeren. Vi skal skabe musik. Vi skal indspille, producere, remixe og mixe musik på computeren. Vi arbejder primært med Logic Pro X, men har du et andet foretrukket program, arbejder du bare med det.

På Elektronisk musik koncentrerer vi os om følgende hovedområder.

Det tekniske
Her skal vi lære at navigere i vores DAW (Digital Audio Workstation). Vi skal dykke ned i Logics mange fede features; automatisering, audioeditering, brug af busser og meget mere af det, der er med til at skabe et godt og effektivt arbejdsflow, og som kan sætte luft under dine kreative idéer. Derudover går vi i dybden med forskellige plugins. Vi skal lære alle knapperne at kende i de forskellige VST-synths, og lære om og diskutere hvilke måder der er fedest at producere beats på.

Produktion / komposition
Når du laver musik på computeren er det vigtigt, at du har et godt kendskab til de enkelte instrumenters rolle i det samlede lydbillede. Du skal kunne skabe den rette musikalske opbygning af intro, vers og omkvæd. Vi vil snakke om, hvordan vi får instrumenterne til at komplementere hinanden i stedet for at kæmpe imod hinanden og skabe et mudret lydbillede. Vi vil også snakke formopbygning.

Mix
Her dykker vi ned i effekter som equalisering, kompressor, delay, reverb, distortion, chorus, flanger osv. Du vil lære om alle elementerne i de enkelte effekter, og vi skal øve os på en masse mix, så vi kan få vores egne tracks til at stå klart og tydeligt i lydbilledet.

Sangskrivning
Her skal vi arbejde med akkordlære, melodilære og ikke mindst snakke om kreative processer inden for sangskrivning. Vi får besøg at et par etablerede kunstnere, som øser ud af deres erfaringer med sangskrivning og produktion af deres sange.

Indspilningsteknik
Hvilken mikrofonopstilling er fedest til indspilning af trommer, akustisk guitar, eller klaver. Hvordan laver vi en god og tør vokalindspilning. Vi skal også prøve at indspille og mixe nogle af skolens andre musikhold.

Musikforståelse og historie
Her skal vi lytte til ny og spændende elektronisk musik. Vi skal også arbejde med den elektroniske musiks historie og udvikling. Vi vil belyse hvilke muligheder, der er for at skabe sig en musikkarriere, og høre om etablerede kunstneres liv og hvordan de er kommet dertil hvor de er i dag. Vi vil også undersøge og diskutere elektronisk lydkunst.

Undervisnings-former

- hvordan gør vi?

Meget af undervisningstiden producerer vi musik på computeren enkeltvis eller i små grupper. Derudover vil der i plenum være oplæg, diskussioner og introduktion til effekter og funktioner i Logic. Vi vil også lave projekter hvor vi laver musik til andre fag; fx. dans, medie eller spoken word.

Forudsætninger

- hvad forventer vi af dig som elev?

Elektronisk musik på Egmont er for alle, uanset om du er erfaren eller har lyst til at starte op med at lave elektronisk musik. Vi sætter en dyd i at udfordre dig på netop det niveau, du befinder dig på. Vi kræver blot, at du nærer et ønske om at forbedre dine musikalske evner og at tilegne dig viden om og forståelse for musikkens mange teoretiske, historiske og genremæssige facetter.

Kompensation

- hvad gør vi for at alle kan være med?

Skolen råder over mange tekniske hjælpemidler, så næsten alle har mulighed for at betjene computere og andet udstyr.

Desuden er vores dygtige hjælpelærere hænder og fødder for dig, der har behov for hjælp til at gøre din idé kan blive til virkelighed, selvom du måske ikke selv er hooked på det tekniske.

Praktiske forhold

- hvad har vi at gøre med?

Vi har en del Macbooks med Logic Pro. Derudover har vi nogle fede mikrofoner, lydkort og studiemonitors til at indspille, mixe og producere musik med. Vi råder over to fuldt udstyrede øvelokaler, som vi kan indspille i eller låne udstyr fra.

Aktiviteter i og ud af huset

- hvad gør vi?

Vi skal til Aarhus og se nogle elektroniske koncerter, og besøge professionelle studier. Derudover tager vi måske en forlænget weekend til en europæisk storby og oplever det pulserende musikliv. Denne tur koster 1400 kr.

Vælg dette hovedfag hvis du...

- hvilket udbytte får du som elev?
  • vil blive bedre til at lave din egen musik via computeren, hvad enten du er tændt på hardcore elektronisk musik eller på at indspille akustisk musik med få elektroniske elementer.
  • vil blive bedre til at skrive og producere sange
  • vil være en del af et skabende musikalsk fællesskab

Det producerende fagrum

hvor fagene handler om ord, lyd og billede.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside. Ved fortsat brug af siden godkender du vores cookie- og privatlivspolitik.