Søg
Close this search box.

Hovedfaget:

Mad uden mor

Fagligt indhold

- Hvad går faget ud på?

På Mad uden mor har vi fokus på madlavning og alle de processer der hører til. Vi skal tale om mad, vi skal lave mad, vi skal vælge opskrifter og vi skal blive klogere på den mad vi spiser – og den mad vi tror vi ikke kan lide.

Du vil blive rustet til at foretage de sunde valg når du skal ud og handle og når du skal vælge den mad, du vil spise. Vi skal dyrke madglæden og dit mad-mod. Vi skaber rum til alle i køkkenet og bruger tid på at tale om den mad vi har lavet – og hyggen omkring bordet.
Du bliver introduceret til en rigtig god app, der kan hjælpe dig når du selv skal lave mad, og du får en god håndfuld opskrifter som du bliver rigtig god til at tilberede.

Hver undervisningsgang har et overordnet tema, som vi arbejder ud fra.

Undervisnings-former

- hvordan gør vi?

Vi arbejder primært i højskolens skolekøkken, hvor vi tilbereder mad næsten hver gang. Der vil typisk være et lille oplæg, inden vi går i gang med madlavningen. Nogle gange vil du selv være med til at vælge den ret der skal laves. Andre gange vil underviserne have valgt tema og opskrifter. Vi øver os i selv at lave indkøbssedler og undersøge hvad vi allerede har i køkkenet.

Forudsætninger

- hvad forventer vi af dig som elev?

Du skal have lyst til at lære noget om at lave mad. Ellers har vi ingen bestemte forventninger.

Kompensation

- hvad gør vi for at alle kan være med?

Undervisningen foregår primært i skolens køkken. Her har vi diverse hjælpemidler som gør det nemmere for dig at arbejde selvstændigt i køkkenet.

Praktiske forhold

- hvad har vi at gøre med?

Undervisningen foregår primært i skolens køkken. Her har vi diverse hjælpemidler som gør det nemmere for dig at arbejde selvstændigt i køkkenet.

Aktiviteter i og ud af huset

- hvad gør vi?

I løbet af semesteret tager vi et par ture ud af huset, hvor vi skal opleve og indsamle erfaring fra den virkelige verden uden mor.

Vælg dette hovedfag hvis du...

- hvilket udbytte får du som elev?
  • skal du ud at bo i egen lejlighed, måske i bofællesskab, måske med din egen BPA.
  • vil kunne tilberede eller guide en hjælper til at tilberede lækre og velsmagende retter.
  • ønsker at få en masse erfaring i at arbejde i et køkken.

Det praktiske fagrum

hvor fagene handler om øje, form og hånd.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside. Ved fortsat brug af siden godkender du vores cookie- og privatlivspolitik.