Søg
Close this search box.

Hovedfaget:

Psykologi

Fagligt indhold

- Hvad går faget ud på?

Psykologi – rummet hvor du kommer tæt på dig selv og ikke mindst på andre.

 • Har du mod på at indgå i et forpligtende fællesskab, hvor vi oplever de sider af os selv, som vi  sjældent viser til andre eller til os selv?
 • Er du nysgerrig efter at vide mere om psykiske dynamikker?
 • Tænker du ind imellem på, hvad meningen med liveaat er?
 • Og vil du gerne blive klogere på hvem du er og hvad du kommer fra?

 

Så er psykologi faget for dig.

Vi skaber et frirumi Egmonts travle hverdag, hvor vi tjekker ind med hinanden og os selv. 

Vi slår os ned i en kreds og snakker om emner som familiestrukturer, sociologiske retninger, dødstabuer, behandlingsformer og kærlighed. Vi kommer med vores faglighed og erfaringer og sætter jer i spil.  Vi taler omkring bålet. Lader vreden og frustrationerne slippe fri i vinden. Vi lærer at turde slås, besøger inspirerende mennesker, der har valgt en alternativ livsform. Vi møder den hjemløse på gaden i Århus, vi bliver kloge på de udstødtes historie på museum Ovartaci og vi møder vores egne fortællinger på en overnatningstur på Samsø.

På dette hovedfag vil vi gå i dybden med temaer inden for psykologien, samt sociologien og kultur-teorien. Vi kan tage fat i emner som psykiske diagnoser, hukommelse og traumer. Indkøbsvaner, partnervalg og hjernevask.

 

Undervisnings-former

- hvordan gør vi?

På faget bliver du ført gennem teoretiske universer og får samtidig muligheden for at afprøve teorien i praksis. Vi vil facilitere elevernes mulighed for at lave psykologiske og kulturelle eksperimenter. Dele af undervisningen vil foregå uden for højskolen i form af ture og studiebesøg. Eleverne vil få hjælp til hver især at formulere en personlig udfordring, som tager udgangspunkt i noget i dem selv, som de synes spænder ben for handlinger og tanker i deres liv. Sidst men ikke mindst vil vi præsentere dig for praktiske øvelser i terapeutiske samtaler samt fordybelse og nærvær. Du skal kort sagt tænke, diskutere, eksperimentere og mærke.

Forudsætninger

- hvad forventer vi af dig som elev?

De eneste forudsætninger for at deltage, er at du har mod til at bringe dig selv i spil og komme tættere på andre, samt at du har viljen til at indgå i en tæt gruppe og kan behandle fortrolighed varsomt.

Kompensation

- hvad gør vi for at alle kan være med?

Hvis du har et handicap eller en funktionsnedsættelse, tilrettelægger vi undervisningen, så du kan deltage med lige præcis dine forudsætninger. Det kan være at du får praktisk hjælp til at komme rundt eller pædagogisk støtte til at klare de forskelligartede opgaver. Det kan være at få læst noget op, hjælp til at skrive eller hjælp til at løse opgaver alene eller i grupper.

Aktiviteter i og ud af huset

- hvad gør vi?

Vi tager på studiebesøg og på ture til relevante museer, meditationscentre, behandlingsinstitutioner m.m.

Vælg dette hovedfag hvis du...

- hvilket udbytte får du som elev?
 • hvis du interesserer dig for, hvordan mennesket tænker, handler og føler
 • hvis du er interesseret i vores omverden og kultur og hvordan den har gjort os til dem vi er
 • hvis du vil udfordre dig selv og dit verdenssyn
 • hvis du holder af at eksperimentere og diskutere
 • hvis du vil have indsigt i, hvilken roller du selv spiller i at skabe og opretholde kultur.
 • hvis du ønsker at nedbryde fordomme, skabe forståelse og rummelighed
 • hvis du ønsker at tage et godt og grundigt kig på dine egne forestillinger

Det refleksive fagrum

hvor fagene handler om hjerne og hjerte.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside. Ved fortsat brug af siden godkender du vores cookie- og privatlivspolitik.